EUPV rebutja l’avançament electoral que sospesa Puig i l’atribueix exclusivament a “interessos electoralistes”

Davant l’escenificació del PSPV i Compromís d’una possible ruptura del govern del Botànic, Esquerra Unida demana “responsabilitat” a les dues formacions polítiques per a “abandonar la política partidista” i “centrar-se en els interessos reals dels valencians”.

EUPV considera un despropòsit l’avançament electoral que no obeeix ni a causes tècniques ni a una pèrdua de la majoria parlamentària i alerta que ni els electors del PSPV ni de Compromís entendrien que es posara en risc aquesta majoria després de vint anys de corrupció del Partit Popular a la Generalitat Valenciana

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat estar “molt preocupada” per les darreres notícies que parlen d’un possible avançament electoral al territori valencià. La màxima representant de la formació política assegura que “un govern el que ha d’estar és preocupat pels interessos valencians i dur endavant els projectes que encara estan en marxa”. Considera, a més a més “irresponsable” parlar d’una convocatòria d’eleccions anticipades “en funció d’interessos partidistes” i remarca que el Consell “el que ha de fer és esgotar la legislatura i acabar eixos projectes que estan pendents”.

EUPV mostra també la seua preocupació per com podria afectar els valencians un avançament electoral injustificat, ja que la societat valenciana podria entendre que aquesta decisió és fruit del pur càlcul electoral. L’objectiu de president Puig sembla ser el d’aprofitar l’efecte Moncloa de Pedro Sánchez i l’impuls que li han donat els últims baròmetres electorals deixant com a segon plat l’execució de polítiques socials que els valencians fa anys que reclamen.

En última instància, Esquerra Unida vol remarcar que encara queden moltes coses per fer, per millorar i per rectificar i que els votants del bipartit esperen que es facen o almenys es comencen en aquests últims mesos de legislatura. És més, la formació que Rosa Pérez Garijo lidera està convençuda de què encara queda molt de temps per davant per a aprofundir en polítiques socials i consideren que les eleccions autonòmiques haurien de ser quan toquen, en maig de 2019, junt amb les eleccions europees i les eleccions municipals.

Related Articles

Back to top button