EUPV pregunta al govern Central sobre el cost de manteniment de les obres paralitzades del centre penitenciari de Set Aigües

 

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha tornat a presentar en la Cambra Baixa una bateria de preguntes referides a les obres del centre penitenciari de Set Aigües, adjudicades al març de 2010 a la UTE Sacyr-Indra, i que, a dia d’avui es redueixen a un esquelet barrat de rajoles i ciment en el paratge de El Campillo. 

El representant de la formació d’esquerres en el Congrés dels Diputats ja va denunciar fa precisament un any el malbaratament de diners que suposava per a les arques estatals la paralització de les obres del centre Penitenciari de Set Aigües després de reconèixer el propi govern que el cost de la vigilància de les instal·lacions, en aquells dies, ascendia a 600.000 euros. “Un any després aquestes despeses s’hauran incrementant i el més greu de tot és que la situació segueix sent la mateixa, és a dir, les obres continuen paralitzades”, ha dit Sixto.

El diputat valencià ha recordat que les obres es van adjudicar al març de 2010 a la UTE Sacyr-Indra per a la construcció del futur centre penitenciari Llevant II, més conegut com a presó de Set Aigües (València). Comptaria, segons les previsions, amb una capacitat per a 1.194 interns, amb 1.008 cel·les distribuïdes en deu mòduls residencials, quatre polivalents i quatre de dones. No obstant açò, “les obres es van paralitzar en 2013 i es desconeix el futur de les instal·lacions, que avui es redueixen a un esquelet barrat de rajoles i ciment en el paratge de El Campillo”, ha manifestat.

“Des de l’Estat se’ns va vendre que aquesta nova presó permetria descongestionar el centre penitenciari de Picassent que, segons l’Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP), està sobresaturada”, ha recordat Ricardo Sixto, qui ha denunciat que, encara que es van invertir 15 milions d’euros en la reforma de les seues instal·lacions, “les obres no van suposar un augment de places, que és la qüestió més important segons els funcionaris de presons”.

Finalment, Sixto ha insistit que des de la formació d’esquerres “volem saber si es va a continuar endavant amb el projecte de construcció del nou centre penitenciari i les previsions que existeixen per a, si escau, reprendre les obres i quan està prevista la finalització de la infraestructura”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button