EUPV demana al govern Central que resolga amb urgència la situació de la oficina del SEPE d’Alzira

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha preguntat al govern Central quines mesures va a prendre el Govern davant la falta de personal que pateixen amb caràcter general les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i, en concret, si va a resoldre amb urgència la situació de l’oficina del SEPE d’Alzira. “Estem davant un problema clar de plantilles minvades al que cal donar-li una solució urgent”, ha reclamat.

El representant de la formació d’esquerres ha explicat que, segons el sindicat CSIF, la llista d’espera en l’oficina del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) d’Alzira (València) ja és d’11 dies a causa de la falta de cobertura de cinc places que han quedat vacants. “Pel que sembla, en l’oficina d’Alzira es tramiten actualment unes 150 cites diàries i la saturació del servei s’ha agreujat amb la finalització del contracte de cinc treballadors interins el passat 30 de juny”, ha explicat Sixto, qui ha insistit que un organisme públic com és el SEPE no pot acumular un retard d’aquestes magnituds ja que les conseqüències les pateixen, d’una banda els treballadors que es veuen obligats a realitzar més treball, i els usuaris amb una demora il·lògica”.

Així mateix, el diputat valencià ha assenyalat que la situació d’Alzira, tal com també denuncia CSIF, es produeix en un context de plantilles minvades i de falta de substitució dels empleats públics que agafen les seues vacances. “Com és possible que durant la primera setmana d’agost només vaja a haver-hi cinc treballadors en l’oficina d’ocupació i en la segona tres, de tal forma que la cita prèvia podria arribar a donar-se ja per a setembre?”, s’ha preguntat Ricardo Sixto, qui ha exigit a l’administració Central que done una solució immediata a aquest greu problema.

Related Articles

Back to top button