EUPV qualifica de “barbaritat” el nou projecte de ‘Intu Mediterrani’ pel greu impacte sobre el territori i el comerç local de Paterna

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i el portaveu del grup municipal d’EUPV a l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, han mostrat hui la oposició frontal de la formació d’esquerres al nou projecte de ‘Intu Mediterrani’, conegut anteriorment com a ‘Port Mediterrani’, per considerar una “barbaritat” que es pretenga destrossar quasi un milió de metres quadrats del paratge natural de La Mola.

“Des d’Esquerra Unida ho hem tingut clar des del principi”, ha manifestat Pérez Garijo, qui ha afegit que “aquest projecte forma part de l’antiga ‘cultura del pelotazo’ que ens va portar a la bambolla immobiliària; per tant no genera riquesa, sinó un model basat en la precarietat laboral, a més que suposa un atac directe al comerç local del municipi de Paterna”.

La màxima representant d’EUPV ha assenyalat que “en l’àrea metropolitana de València l’oferta comercial de grans centres comercials està coberta, i fins i tot hi ha un excés”. “Pensem que el que hi ha darrere de tot açò no és més que una operació especulativa per a requalificar terrenys i per això exigim al president del Consell i a la resta de grups que conformen el Pacte del Botànic que mostren la seua clara oposició a aquest macroprojecte”, ha dit.

Per la seua banda, Javier Parra ha declarat que “és una barbaritat que s’aprove un projecte que vol carregar-se quasi un milió de metres quadrats de paratge natural per a implantar el que ens intenten vendre com un dels majors centres comercials d’Europa en una zona on hi ha sobresaturació de centres comercials”. “Intenten convèncer als veïns i veïnes que suposarà la creació de 5.000 llocs de treball, però això és fals perquè el que succeiria és tot el contrari, és a dir, aquests grans centres comercials el que estan fent és buidar les ciutats del xicotet comerç i destruint molta més ocupació de la que es genera, per no parlar de què la que es crea suposa unes condicions molt precàries. Necessitem ocupació de qualitat i açò és el que defensarem sempre”, ha afirmat.

En aquest mateix sentit, Rosa Pérez Garijo ha afegit que “a més es dóna la circumstància que els beneficis d’eixos models de negoci solen anar a parar a les multinacionals, inversors estrangers i fons voltor, que és on al final es queden els diners”. “En el xicotet comerç els beneficis repercuteixen directament en el propi territori i això és el que defensem des de la formació d’esquerres”, ha manifestat.

Respecte a la destrucció del paratge natural de la Mola, el regidor Javier Parra ha deixat clara la postura d’EUPV de protegir i no destruir i, per això, “anem a recolzar totes mobilitzacions que es realitzen en defensa del territori i en contra d’aquest centre comercial”. “No ens podem permetre que  l’aritmètica electoral a partir de l’any que ve faça que aquest projecte isca endavant amb el suport de la dreta i del PSPV si no aconseguim que tota l’esquerra estiga en contra d’aquest model econòmic que el que està fent és carregar-se el territori valencià”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button