EUPV visita la zona d’Alboraia afectada per l’ampliació de la V-21 i demana la paralització total del projecte i la reversió de les expropiacions forçades

Pérez Garijo: “El ministre de Foment ha d’escoltar a les persones afectades perquè s’han realitzat estudis que demostren la ineficiència del mateix”

 Marta Martín: “És intolerable que per a evitar uns pocs segons de cotxe es realitze un mal irreparable”

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a través de la seua coordinadora Rosa Pérez Garijo i de la portaveu d’EUPV a l’Ajuntament d’Alboraia, Marta Martín, ha demanat la paralització total del projecte d’ampliació de la V-21 i la reversió de les expropiacions forçades. Així ho han comunicat ambdues dirigents en una roda de premsa realitzada als Peixets (Alboraia), una de les zones més afectades per les obres projectades des del Ministeri de Foment, després de reunir-se amb el col·lectiu Salvem l’Horta que duu des de l’inici del procés oposant-se a l’ampliació.

 De fet, membres d’aquesta associació han realitzat estudis tècnics que la regidora Marta Martín ha explicat: “es tracta d’un projecte que arrasarà amb 80.000 metres quadrats d’horta per a estalviar 12 segons de trajecte amb vehicle. És intolerable que per a evitar uns pocs segons de cotxe es realitze un mal irreparable, al final la V-21 continuarà amb el mateix problema de saturació però Alboraia perdrà per sempre territoris d’horta productiva”.

Segons ha relatat Martín, ni les persones afectades per les expropiacions ni el propi Ajuntament d’Alboraia han rebut cap resposta a les al·legacions que van presentar. A més pel que fa a la situació política, la portaveu d’EUPV al Consistori ha recordat que “l’Ajuntament d’Alboraia, a través d’una moció presentada al Ple i recolzada de forma unànime, s’ha oposat al projecte d’ampliació pels greus perjudicis que causarà en la nostra localitat”. Per últim, Morán ha apuntat que el projecte que finalment va ser aprovat “era el que més terrenys destruïa i el que més cost suposava, un autèntic sense sentit”.

D’altra banda la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que “la nostra formació continuarà demanant la paralització del projecte i l’anul·lació de les actes d’expropiació forçosa dels camps afectats”. Respecte a les demandes de les plataformes ciutadanes contràries a les obres de la V-21, la màxima representant de la formació d’esquerres ha demanat al nou Ministre de Foment, José Luis Ábalos, que formalitze una reunió el més aviat possible i atenga les seues demandes perquè “les persones afectades no sols tenen una visió més propera de la realitat del projecte, sinó que la Plataforma Salvem l’Horta ha realitzat estudis que demostren la ineficiència del mateix”.

Pérez Garijo també s’ha referit a la “presumpta alternativa” proposada per Joan Baldoví (Compromís) en el Congrés dels Diputats, que ha descrit de “brindis al sol”. En la seua opinió, “l’única alternativa viable i de futur és paralitzar les obres, protegir el nostre medi i la nostra gent.” Més enllà de l’ampliació, la coordinadora de la formació d’esquerres ha criticat durament “la velocitat de creuer” del Ministeri quant a la publicació al BOE, el passat 14 de juny, només set dies després de la pressa de possessió d’Ábalos, de la formalització del contracte de les obres d’ampliació de la V-21 amb OHL, empresa del ministre franquista i protagonista de nombrosos escàndols de corrupció, com Púnica o Lezo, Juan Miguel Villar Mir.

Per a Rosa Pérez Garijo, “a banda de canviar al titular del Ministeri de Foment també s’han de transformar les seus polítiques, no val un simple canvi de cromos”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button