EUPV demana el cessament de l’equip directiu de l’Hospital de La Ribera “per la reducció de la qualitat assistencial des del seu nomenament”

Pérez Garijo: “L’augment de la llista d’espera malgrat l’augment de personal és la demostració de la mala gestió i la incompetència de la nova direcció”

La formació d’esquerres assenyala com un perill per al sistema sanitari públic l’actual gerent per la reducció de la qualitat assistencial en tan sols 4 mesos des del seu nomenament.

Per a Esquerra Unida, l’increment de la llista d’espera malgrat l’augment de la dotació de personal sanitari destinada al Departament de Salut de La Ribera és la demostració de la mala gestió i la incompetència de tot l’equip directiu anomenat pel PSPV. La Conselleria de Sanitat ha fet una aposta pressupostària molt forta després de la reversió, i la gerent i el director mèdic reconeixen en una reunió amb els càrrecs intermedis de l’Hospital de la Ribera que no han sabut gestionar aquests recursos.

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha reclamat a la consellera de Sanitat que designe un nou equip directiu capacitat per a gestionar l’Hospital de la Ribera i que done exemple de la eficàcia de la gestió directa en qüestions ja demostrades com el descens de la morbimortalitat quan s’incrementa la ràtio d’infermeres.

La formació d’esquerres ja va celebrar en el seu moment la reversió en la gestió d’aquest hospital i la recuperació de la sanitat universal, però vol posar de manifest que la defensa dels serveis públics també cal fer-la en la tasca diària. Per eixe motiu, la màxima representant d’EUPV ha reclamat al PSPV que abandone la dinàmica de gestos que manté el govern del Botànic i defense una política sanitària basada en la convicció de l’eficàcia del sistema públic.

“Resulta paradoxal que la designació de la nova consellera de Sanitat, Ana Barceló, fora celebrada per sectors de la dreta identificant-la com una defensora de la col·laboració publico-privada”, ha declarat Pérez Garijo, qui ha afegit que, de fet, Barceló ha acomplit amb el mandat de Ximo Puig per a seguir la política del PP i que es continuen derivant pacients de la xarxa pública a centres privats.

En opinió de la coordinadora d’EUPV, les mesures adoptades no poden dependre de les persones que ocupen els càrrecs i creu necessària una estabilitat que el PSPV ara mateix no pot garantir. “La reorientació en la Conselleria a causa de l’eixida de Carmen Montón evidencien una crisi de convicció en el PSPV en la defensa d’un sistema sanitari públic i de qualitat que donen el millor dels serveis a les valencianes i valencians”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button