EUPV es congratula per la reobertura del cas Gürtel contra Camps

Rosa Pérez Garijo: “A ningú se li escapa que el líder de la trama havia quedat impune, quan es dóna per provat que Camps va negociar donacions a canvi d’obres públiques. Per això, felicitem la Fiscalia per la seua determinació i esperem que es faça justícia”.

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, s’ha congratulat davant l’anunci per part de la Fiscalia Anticorrupció de reobrir el Cas Gürtel per poder encausar l’expresident Francisco Camps com a líder de la trama, en haver-se trobat indicis de delictes que no haurien prescrit. Per a la líder d’EUPV, “la sentència de la Gürtel ens havia deixat un sabor agredolç pel fet de que Francisco Camps haguera quedat pràcticament impune, i celebrem que aquesta impunitat puga tindre els dies comptats. Seria una molt mala notícia per a la societat valenciana que el pes de la llei no arribara a caure sobre qui ha estat assenyalat al judici com un dels personatges que s’encarregaven personalment de negociar donacions amb empresaris a canvi d’adjudicacions d’obres públiques”.

Rosa Pérez Garijo, qui va destapar el Cas Taula que va traure a la llum la corrupció de la Diputació de València sota el mandat d’Alfonso Rus, remarca que “s’obri una possibilitat per a fer justícia, i això per als que creiem en una gestió pública neta i honesta, és una bona notícia. I també és una excel·lent notícia constatar que podem assistir a una condemna exemplar: a ningú se li escapa que el líder de la trama havia aconseguit quedar impune, quan al llarg del judici s’havia donat per provat que Francisco Camps era el cap de la trama. Per això, felicitem la Fiscalia per la seua determinació reobrint el cas”.

Per a la coordinadora d’EUPV, “els processos judicials ja han demostrat que tota l’etapa en què Camps va ocupar el Palau de la Generalitat va estar marcada per pràctiques corruptes, per un entramat construït per a saquejar els diners de la ciutadania valenciana i omplir les butxaques d’uns quants mentre ens deixaven en la ruïna econòmica. I no es faria justícia si el cap d’aquella banda organitzada quedara impune. Per tant, des d’Esquerra Unida celebrem la reobertura del cas i aquesta nova possibilitat per arribar a veure Camps on li correspon”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button