EU acusa al Botànic de “continuar amb la mala gestió del PP del personal sanitari”

La formació d’esquerres reconeix que la Conselleria de Sanitat, en mans del PSPV, ha aconseguit fites importants com ara la reversió de l’Hospital de la Ribera o la sanitat universal, però es mostra molt crítica davant la gestió de les substitucions de personal sanitari a l’època d’estiu.

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha criticat durament al govern del Botànic en relació a la reducció de llits hospitalaris i al tancament dels centres de salut per les vesprades durant l’època estival. Per a la líder d’EUPV, “la Conselleria de Sanitat que dirigeix Ana Barceló segueix una línia continuista respecte a la política sanitària del Partit Popular”.

Pérez Garijo s’ha fet ressò de les denúncies realitzades per diversos sindicats de l’àmbit sanitari que situen en 3.000 el nombre de llits hospitalaris tancats, en una mesura que es repetix any rere any. Per a Esquerra Unida, “treballar per a les persones no és aplicar les mateixes retallades del PP, que a més a més, el PSPV criticava durament quan estava a l’oposició”.

En opinió d’Esquerra Unida, “la reducció de llits en l’atenció especialitzada i el tancament dels centres de salut d’atenció primària durant els mesos d’estiu responen a una nul·la planificació en la política de substitucions del personal i, a més a més, és contradictori limitar l’assistència en moments d’increment de la població i per tant de la pressió assistencial”; per la qual cosa la seua màxima dirigent, Rosa Pérez, insta a la Conselleria de Sanitat a “millorar aquesta qüestió per tal de reduir significativament l’impacte negatiu sobre la ciutadania”.

 

Related Articles

Back to top button