EUPV denuncia la reactivació del PAI ‘Doña Blanca Golf’ i demana la seua anul·lació

El coordinador d’Esquerra Unida de la Plana Alta, Manuel Bretones, critica la nova licitació del PAI Doña Blanca Golf per part de l’Ajuntament de Torreblanca com “una involució als vells temps de l’especulació urbanística i la depredació sense mesura del territori”, i afegeix: “Sembla que una part de Compromís, el PSOE i Ciutadans s’han col·locat del costat de les grans empreses urbanístiques. EUPV va qüestionar sempre i qüestionarà aquest model de desenvolupament sense control basat en la rajola i el ciment per insostenible econòmicament i mediambientalment”.

El representant d’esquerres a la Plana Alta, ha qüestionat l’acord plenari, ja que compta amb la negativa del secretari municipal que ha informat que aquest PAI vulnera el PATIVEL i la nova llei de contractes. A més, el 2017, els terrenys varen ser reconeguts com a aiguamoll i zona de nidificació per part de la Conselleria en diversos estudis. “A Benicàssim, després d’una denúncia dels ecologistes, el PAI Benicàssim Golf va ser tombat per la justícia, perquè independent que estiga oficialment recollit en el Catàleg de Zones Humides, els aiguamolls s’han de protegir i regenerar. Exigim a la Conselleria que es facen els estudis pertinents per a delimitar la zona humida, s’inicien els tràmits administratius per a incloure el paratge en el Catàleg de Zones Humides i anul·le  aquest PAI d’una vegada per totes.”

A juí del coordinador comarcal, amb la inclusió moratòria urbanística, el PATIVEL està permetent un reviscolament dels PAI paralitzats per la crisi econòmica i l’esclat de la bombolla immobiliària: “És un absolut contrasentit que una normativa que en teoria ha de protegir la nostra costa i normalitzar el desenvolupament urbanístic, accelere l’aprovació de desgavells com el PAI Doña Blanca amb prop d’1,9 milions de metres quadrats d’extensió i un preu de 50 milions d’euros”.

“Necessitem protegir espais i regenerar la nostra costa”, afirma Bretones, “no podem tornar al passat de cap manera. Aquest no és un cas aïllat, a Borriana també s’està reactivant el PAI Santa Bàrbara Golf. Repetir les mateixes errades ens portarà a conseqüències similars. Sembla que hi ha gent que no vol aprendre ni rectificar perquè obté molts beneficis econòmics de destruir la nostra terra. És una qüestió d’interessos econòmics que terminem pagant tots i totes”.

 

Related Articles

Back to top button