EUPV insta a Compromís a posicionar-se públicament sobre la proposta de tancament de Divalterra

La coordinadora general d’EUPV i vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha respost a les declaracions realitzades per Mónica Oltra en les quals ha instat a l’equip de govern de la Diputació a “no actuar amb pressa i frivolitat” pel que fa a Divalterra.

Pérez Garijo, qui defensa la liquidació de l’empresa pública, insta a Compromís a posicionar-se públicament sobre “el què”, és a dir, sobre les tres propostes que Esquerra Unida ha posat damunt la taula.  

“Els i les brigadistes poden estar tranquils amb la proposta d’EUPV, en cap cas barallem llançar-los al carrer”, sosté la diputada provincial.

Liquidació de Divalterra; auditoria integral d’EGEVASA i reversió de l’empresa, amb capital íntegrament públic; i anar buidant de competències de la Diputació, són els tres punts programàtics que Esquerra Unida del País Valencià ha plantejat a l’equip de govern davant el nou escenari obert en la corporació provincial. La formació d’esquerres insta a Compromís a posicionar-se públicament sobre “el què”, és a dir, sobre les propostes que Esquerra Unida ha posat damunt la taula.

La coordinadora general d’EUPV i vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat que “a data de hui, per a nosaltres la liquidació de Divalterra és innegociable”. Pérez Garijo ha recordat que la seua formació “va plantejar el tancament des del minut ú de la legislatura” i que “l’ha mantingut tot aquest temps”. I a més a més, no va signar els comptes anuals per “manca de confiança en la gerència”. Per a Rosa Pérez, “Compromís ha d’assumir responsabilitats proporcionalment a la seua gestió, que ha sigut com a mínim del 50%; en realitat més, perquè durant molt de temps Agustina Brines va ocupar-se en solitari de Divalterra”.

La diputada d’esquerres advoca pel tancament de l’empresa i la subrogació de la plantilla i l’assumpció dels serveis, bé directament per la pròpia diputació o bé mitjançant una altra fórmula legal. En qualsevol cas, Pérez Garijo rebutja que això supose actuar “amb frivolitat”. “Si alguna cosa és frívola, es canviar el discurs en quatre dies. Precisament EUPV ha mantingut la seua coherència sempre”, ha afegit. De fet, “en diverses ocasions he explicat la postura al propi comitè d’empresa de Divalterra, conformat majoritàriament pel CSIF”, ha explicat. “Els i les brigadistes poden estar tranquils amb la proposta d’EUPV, en cap cas barallem llançar-los al carrer”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button