EUPV acompanya als afectats del projecte de macrogranja porcina a Aiora i exigeix al Consell que no pose en perill el futur d’aquesta comarca

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha participat hui en la concentració davant del Palau de la Generalitat de València convocada per les veïnes i veïns de la Vall d’Aiora per a demanar la paralització del projecte que preveu la instal·lació a aquesta comarca d’una enorme granja destinada a l’engreix de porcs amb capacitat per a gairebé 30.000 animals. La també vicepresidenta quarta de la Diputació de València s’ha compromès amb els afectats i afectades a presentar una declaració institucional al pròxim Ple de la Corporació Provincial en contra d’aquesta actuació i demanant al Consell que no pose en risc el futur d’aquestes localitats si de veritat vol implementar un pla contra la despoblació.

 La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha acompanyat aquest matí als afectats i afectades en la protesta que han fet a la plaça de Manises de València i ha escoltat les seus reivindicacions en contra de la instal·lació de quatre macrogranges porcines a Aiora i la seua comarca. “Tenen tot el nostre suport perquè som conscients que de dur-se a terme suposarà un impacte massa important en la vida dels seus veïns i veïnes, sense oblidar el risc de contaminació d’aqüífers amb els nitrats dels purins, així com l’amenaça que això suposa per a les zones naturals protegides”, ha destacat la màxima representant de la formació d’esquerres.

Pérez Garijo, que ha destacat la important tasca que està desenvolupant el col·lectiu d’EUPV en aquesta comarca treballant activament per aconseguir la paralització del projecte, s’ha compromès a presentar una declaració institucional al pròxim Ple de la Diputació de València en la qual quede palès el rebuig d’aquesta institució en dita actuació i, a més a més, es done trasllat a la Generalitat Valenciana i se li exigisca la seua aturada immediata.

Per últim, la coordinadora de la formació d’esquerres ha recordat que la Vall d’Aiora és una comarca a l’interior del País Valencià que pateix greus problemes demogràfics i econòmics, i que per tant necessita d’un altre tipus de mesures que impulsen la posada en valor del medi ambient, un model agrícola i ramader sostenible, i les inversions en serveis bàsics i atenció a la ciutadania.

Related Articles

Back to top button