EUPV demana la revisió del Corredor Cantàbric-Mediterrani de 2009 pel seu alt cost i els impactes mediambientals

Sixto, junt amb altres diputats, ha signat una PNL que es debatrà al Ple i a la comissió de Foment

 El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, junt amb altres diputats del grup parlamentari d’Unidos Podemos, ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) per al seu debat tant en Ple com en la comissió de Foment en la qual es demana la revisió del Corredor Cantàbric-Mediterrani plantejat al 2009 pel Govern d’Espanya pel seu alt cost, la negativa afectació als serveis regionals, convencionals i de rodalies, així com pels impactes mediambientals especialment en àrees protegides com el Parc Natural de la Calderona i als BIC de Xèrica i Sogorb.

El text de la PNL recull la millora del que ja existeix, amb la adaptació de traçats ja desfasats als actuals requeriments tècnics, la electrificació de línies, la eliminació de punt d’afectació per limitacions de velocitat, la implantació de sistemes de seguretat per a incrementar la capacitat de circulació i construir zones específiques per a trens de 750 metres de longitud. A més, també inclou com a imprescindible la prioritat en la modernització del tram Saragossa-Terol-Sagunt i el de Barracas-Caudiel, entre altres.

“Per a aconseguir això s’ha d’augmentar la dotació pressupostària destinant els recursos públics a millorar i garantir un tren públic i social per a aconseguir que la connexió de la zona cantàbrica amb l’litoral mediterrani siga una realitat “, ha dit el diputat valencià, qui, a més, afegit que ha quedat demostrat que el model d’Alta Velocitat és altament costós i poc eficient socialment.

Per tot això, Ricardo Sixto ha deixat clar que la unió del nord de la península amb l’litoral mediterrani “no pot allargar-se més en el temps perquè estem parlant de la necessitat de cohesió territorial, de seguretat, de la diversificació de les connexions i del dret a la mobilitat. Es a dir, millores absolutament raonables sobre el traçat actual, incloent algunes variants que són necessàries per a l’adequació de la velocitat dels trens perquè la línia siga competitiva”.

Per últim, el representant de la formació d’esquerres al Congrés dels Diputats ha insistit que EUPV aposta perquè les línies actuals en ample ibèric siguen adequades a les velocitats que han de desenvolupar els ferrocarrils del segle XXI i que no solament donen servei a les capçaleres de la línia sinó també a tots els pobles i comarques per les quals travessa aquest eix.

Related Articles

Back to top button