Esther L. Barceló: “Ja vam emplaçar a una confluència àmplia amb forces polítiques i socials per a aprofundir en la transformació del País Valencià”

La responsable de confluències d’Esquerra Unida del País Valencià afirma que la formació d’esquerres aposta per un acord que “vaja més enllà d’una aliança entre partits” i que la confluència “compta amb el suport dels afiliats i simpatitzants d’EUPV”

La responsable de confluències d’Esquerra Unida del País Valencià, Esther López Barceló, ha contestat avui públicament a la carta que els va fer arribar ahir Podem per a concretar una reunió que siga el tret d’eixida a una possible confluència. López Barceló ha recordat que la seua formació ja va anunciar en roda de premsa, fa ara quasi dos mesos, el desig de la nova direcció d’EUPV per a arribar a “una confluència àmplia per a poder aprofundir en els canvis i transformacions que s’estan donant al País Valencià molt més a l’esquerra, i arribant a molts més sectors de les classes populars del nostre país”.

Des d’eixa perspectiva, la també exdiputada autonòmica ha explicat que “no solament diem que sí a aquesta proposta de reunió sinó que a més nosaltres ja ho hem posat en mans dels nostres afiliats i dels nostres simpatitzants, i eixe ampli suport al sí a la confluència ja ens emplaça al fet que hàgem de reunir-nos, per tant, no solament amb Podem, encara que també per descomptat amb ells, sinó que a més a més voldríem una confluència a la qual se sumaren moltíssimes més forces socials i moviments reivindicatius i que no solament se circumscriguera a una aliança entre partits.” López Barceló s’ha referit així als resultats del recent referèndum al si d’IU sobre l’acord marc estatal entre IU, Podemos i Equo, que han estat positius per a la formació liderada per Alberto Garzón.

Per a la titular de confluències d’EUPV és “un bon senyal començar a parlar ara, quan encara queda pràcticament un any per als següents comicis”. Esther López creu que “és una bona oportunitat per a no repetir errades com la de pactar llocs asseguts al voltant d’una taula”, sinó per a tancar “un acord que se sustente en unes bases més àmplies i sòlides assentades sobre el treball conjunt quant a programa i quant a reivindicacions concretes on la suma de debò no solament servisca per a aconseguir més escons sinó també molta més influència en la societat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button