Sixto: “Esperem que l’errada que va cometre un govern socialista autoritzant Castor la solucione ara un altre del mateix signe polític amb el seu desmantellament”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha anunciat hui que ha registrat una bateria de preguntes a la Cambra Baixa dirigides a la nova ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, amb motiu de les seues declaracions fetes ahir al voltant de la plataforma de gas Castor. “Va ser un Govern del PSOE el que ho va autoritzar, un del PP el que li va pagar a Florentino Pérez i li l’ha deixat a deure als bancs, i serà un altre del PSOE al que li pertocarà arreglar aquest fiasco absolut”, ha declarat Sixto.

En concret, el representant de la formació d’esquerres al Congrés dels Diputats ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional declarà nuls i inconstitucionals determinats articles del Real Decret-Llei 13/2014, de 3 d’octubre, pel qual es va permetre cobrar una indemnització d’1.350.729 milions d’euros a les empreses promotores del magatzem de gas Castor.

Per al dirigent d’EUPV, “aquest projecte ha sigut una barbaritat econòmica i mediambiental i la indemnització no es pot acabar carregant sobre les esquenes dels consumidors quan es tracta d’un error de càlcul a l’hora de preparar tots els estudis del dipòsit”. A més, -ha afegit- “la nova ministra haurà d’explicar que va a passar amb aquesta estructura que envaeix la costa Mediterrània. No pot dir simplement que ningú va recòrrer la declaració d’impacte mediambiental sinó que ha de prendre una decisió respecte a com pensa desmantellar aquesta infraestructura”.

Cal recordar que el diputat valencià va demanat en successives ocasions el tancament definitiu de magatzem de gas Castor. “Ja denunciàrem que l’empresa Castor era la responsable directa dels sismes de Castelló, així ho relacionava també un Informe Geogràfic elaborat per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) en el 2014 a petició del Ministeri d’Indústria”, ha dit. També s’arreplegava en un informe publicat per la UJI, en l’informe del Consell de Cultura Valencià i en el del Massachusetts Institute of Technology del passat any.

“Ací hi ha hagut alguns que ja han rebut els seus diners, uns altres que segurament ho rebran en breu, però del que estem convençuts és que hi haurà un càrrec a compte dels consumidors que seran els encarregats d’abonar un fiasco absolut que primer va protagonitzar un govern del Partit Socialista i que malament va gestionar un govern del PP”, ha dit Ricardo Sixto, qui ha afegit que aquest és el motiu pel qual EUPV ha registrat una bateria de preguntes a la nova ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per a plantejar-li què pensa fer respecte a la qüestió pendent de la indemnització del pagament dels diners que va costar la plataforma de Gas Castor.

Related Articles

Back to top button