Pérez Garijo: “Que una producció com ‘Tic Tac’ es porte el Premi Max és una gran notícia per a seguir apostant per la producció pública”

  • “Tic-Tac” es porta el Max al millor espectacle musical , “En la Orilla” obté el premi a millor adaptació i obra teatral ambdues obres coproduïdes per la Corporació Provincial
  • Rosa Pérez Garijo: “Que una producció 100% publica com és ‘Tic Tac’ es porte el Premi Max al Millor espectacle Musical és una molt bona notícia per al teatre i una gran notícia per a les institucions i per a seguir apostant per la producció pública”

La Diputació de València, des de la Delegació de Memòria Històrica, Inclusió i Teatres que dirigeix la diputada Rosa Pérez Garijo no va voler perdre’s anit el lliurament dels Premis Max. Una nit intensa, en la qual van triomfar, de nou, els valencians, ja que les dues produccions en les quals ha participat la corporació provincial ‘Tic Tac’ i ‘En la Orilla’ van ser finalment guardonades amb el Premi Max al millor espectacle musical o líric i el premi a millor adaptació, respectivament.

Els Premis Max són uns guardons que es lliuren anualment amb la finalitat de reconéixer la labor dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades en l’àmbit de les Arts Escèniques. És el cas de Tic-Tac, una producció de la Diputació de València i l’Institut Valencià de Cultura que es va portar la poma al millor espectacle musical.

Van pujar a rebre els premis la diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, acompanyats del director de l’obra, Carles Alberola, i una gran representació del repartiment artístic.

No és la primera vegada que la Diputació de València rep un Max en aquesta categoria, ja que fa dos anys li’l va portar pel musical produït pel Teatre Escalante ‘El patito Feo’, també dirigida per Alberola.

Per la seua banda, ‘En la Orilla’, obra basada en la novel·la homònima del valencià Rafael Chirbes i produïda per la corporació provincial juntament amb el Centre Dramàtic Nacional, K Produccions, La Pavana i Emilia Yagüe Produccions es va portar el Max a la millor adaptació o versió d’obra teatral que han rebut Ángel Solo i Adolfo Fernández.

La diputada de Teatres, Rosa Pérez Garijo ha mostrat la seua satisfacció en la qual segons les seues paraules va ser “una gran nit per al teatre valencià”, ja que ambdues produccions a les quals estaven nominats es van portar finalment els premis. També es va portar el Max l’espectacle Kiti Kraft, de la companyia valenciana Bambalina Titelles.

“Que una producció 100% publica com és ‘Tic Tac’ es porte el Premi Max al Millor espectacle Musical és una molt bona notícia per al teatre i per a les institucions i ens impulsa a seguir apostant per la producció pública”, ha declarat la diputada que a més se sent molt contenta “pel premi al millor Guió adaptat ‘En la Orilla’ que va ser també una coproducció de la Diputació de València”.

La gala, que va celebrar el seu vinté primer lliurament de premis dedicada al públic, va fer moltes referències als espectadors amb esments al paper fonamental que juguen en les arts escèniques.

Com a novetat, enguany es va lliurar per primera vegada el premi del públic, que va anar a parar en l’obra ‘Joc de xiquetes’, escrita i dirigida per Adrià Novella per a la companyia teatral valenciana Bullanga que s’ha convertit en l’espectacle favorit d’aquesta temporada per als afeccionats. Quasi 5.000 persones han votat a través de la web i d’una aplicació mòbil. El jove dramaturg valencià va guanyar, precisament, el Premi de Teatre Infantil Escalante per “El xiquet que volia una faldilla escocesa”.

‘Tic-Tac’

‘Tic-Tac’ és un espectacle musical escrit per Carles Alberola, Pascual Alapont i Rodolf Sirera, amb la direcció musical de Noelia Pérez i Josep Zapater, que parla sobre la necessitat de la ficció en la nostra vida, d’aqueix territori màgic on els somnis es fan realitat. Es tracta d’un viatge cap a la reconciliació entre un pare i el seu fill, però també és una comèdia musical sobre com la pintura, la música, el teatre i en definitiva l’art, ens parla de l’ànima de les persones, de com pot arribar a transformar les nostres vides i omplir-les d’esperança.

El musical, creació íntegrament valenciana, s’ha exhibit en el Teatre Principal del 13 de desembre al 7 de gener d’enguany i ha comptat amb un pressupost de 270.000 euros, aportats a parts iguals entre l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València.

‘En la Orilla’

Publicada en 2014, ‘En la riba’ ha guanyat nombrosos premis, com el Nacional de Narrativa, el de la Crítica Valenciana, el Francisco Llindar i el ICON al Pensament, a més de ser seleccionada com a millor novel·la pels suplements culturals d’El Mundo, El País i ABC.

Rafael Chirbes va radiografiar les conseqüències del model econòmic desenvolupat sobre l’especulació i la bambolla immobiliària que ha caracteritzat al país en els últims anys. Segons el mateix escriptor, mentre en ‘Crematori’ (2007) hi havia modernitat, agitació, riquesa, rajola i costa, en ‘En la riba’ (2014) apareix el món abandonat darrere de tot allò, el pati de darrere on tot es podreix.

La Diputació és coproductora de l’adaptació teatral amb una participació del 20% sobre el seu pressupost en un exercici de promoció del sector teatral valencià i la qualitat en les arts escèniques.

Premis Max

Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max, el guardó dels quals està dissenyat per l’artista plàstic Joan Brossa, impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra, s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les Arts Escèniques en l’Estat espanyol.

Related Articles

Back to top button