Marina Albiol trasllada a Brussel·les les reivindicacions per a una millor atenció en Educació Especial

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha traslladat a Brussel·les les reivindicacions de diversos col·lectius del País Valencià per a la millora de les condicions en l’atenció a l’alumnat d’educació especial, tant en allò que respecta a la correcta regulació de la feina dels educadors i educadores dels centres d’ensenyament, com la reivindicació de major nombre d’educadors als propis centres d’educació especial. Segons Albiol, “els pilars bàsics d’una educació pública de qualitat són per una banda una atenció adequada a les necessitats de l’alumnat, i per altra unes condicions dignes dels professionals. I trobem a faltar un compromís clar de la Conselleria d’Educació per aconseguir aquests objectius, tal i com evidencien les reivindicacions dels col·lectius implicats”.

Marina Albiol ha remés una pregunta escrita a la Comissió Europea en què cita l’Estratègia Europea sobre Discapacitat 2010-2020, que en allò referent a l’educació subratlla que per al seu desenvolupament deu garantir-se “un recolzament adient als professionals que treballen a tots els nivells educatius”. En aquest sentit, la portaveu d’EUPV a l’Eurocambra remarca les demandes expressades per la Plataforma d’Educadores d’Educació Especial i Infantil: “S’exigeix a Conselleria una distribució horària raonable, la dotació de material i infraestructures adaptades als centres educatius, un sistema just de la borsa de treball, i en general, deixar de patir unes condicions més precaritzades. És innegable que són unes reivindicacions justes i absolutament raonables, per la qual cosa resulta innegable que cal un esforç de Conselleria per avançar en l’assoliment d’unes condicions de treball dignes que repercutiran en una millora en l’atenció a l’alumnat”.

Alhora, Albiol cita en la seua pregunta la queixa plantejada davant el Síndic de Greuges per part de la confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, i que reclama més educadores i educadors per als centres d’Educació Especial: “A més de la necessitat d’incorporar més professionals per millorar l’atenció i els serveis dels centres, es produeixen uns retards injustificables en les substitucions, el que causa encara més dificultats en l’atenció als alumnes amb capacitats especials”.

Per a Marina Albiol, “el govern del Botànic hauria de tindre entre les seues prioritats l’atenció òptima a l’Educació Especial. Tant al col·lectiu d’educadores, molt feminitzat i que està patint greuges respecte a les condicions laborals i professionals de la resta de la comunitat educativa, com al propi alumnat, que requereix d’un especial esforç de l’Administració per al seu desenvolupament. Un govern d’esquerres que presumeix de treballar pel benestar de les persones no pot desatendre o donar llargues a aquestes reivindicacions, deixant de reconèixer la tasca docent que porten a terme aquests professionals, sense la qual no és possible una educació inclusiva”.

Related Articles

Back to top button