Sixto: “La presència de Villar Mir i Florentino Pérez a la presa de possessió d’Ábalos és l’exemple més clar que no hi haurà canvis en les polítiques de Foment”

Per a Sixto, “les polítiques de Foment del nou Govern són continuistes de les del PP. Així ho indica la presència de coneguts constructors a la presa de possessió de José Luis Ábalos i la publicació ahir al BOE de la formalització del contracte de les obres d’ampliació de la V-21 amb OHL, empresa del ministre franquista i imputat per la Púnica, Juan Miguel Villar Mir.

Marta Martín (EU Alboraia): “Hem demanat als socialistes d’Alboraia que s’òbriga una línia directa de diàleg amb el nou Ministre de Foment per a paralitzar les obres del traçat de la V-21, però sembla que tot està lligat i ben lligat

El diputat d’Esquerra Unida al Congrés, Ricardo Sixto, ha exigit al nou titular de Foment, el valencià José Luis Ábalos, que els canvis no es queden només en les persones sinó sobre tot que es noten en les polítiques que s’apliquen a partir d’ara. “A banda de canviar al titular del Ministeri de Foment també s’han de transformar les seus polítiques, perquè el fet que en la presa de possessió d’Ábalos hi hagueren constructors com Villar Mir o Florentino Pérez ens dóna per a pensar que no es produiran canvis molt prompte”, ha afirmat Sixto.

Per això, des d’EUPV, a banda de la qüestió de la falta d’inversions en infraestructures en el territori valencià, “tornem a denunciar que moltes de les que ja estan en marxa són molt qüestionades pel seu impacte mediambiental com l’accés per la V21 a la ciutat de València on la seua ampliació comporta el risc de la desaparició de 80.000 metres quadrats d’horta tradicional i productiva”, ha dit el diputat valencià, qui ha recordat que “no es tracta de paralitzar, ni impedir cap infraestructura sinó de buscar la millor solució sense que aquesta siga perjudicial per a la ciutadania i el medi ambient”, ha destacat.

En aquest senti s’ha manifestat la portaveu d’EUPV a l’Ajuntament d’Alboraia, Marta Martín, col·lectiu que, juntament amb entitats socials, plataformes i associacions de veïns, s’han mobilitzat en nombroses ocasions per a mostrar la seua negativa a un projecte que suposa l’ampliació del tercer carril de la V-21. Cal recordar que EUPV d’Alboraia va proposar en diferents mocions en 2015 i 2017 en contra de l’ampliació de la V-21 al seu pas per Alboraia.

La regidora de la formació d’esquerres ha explicat, a més a més, que aquest projecte, iniciat en 2009, suposarà la destrucció de gran part de l’horta productiva d’Alboraia, així com la d’elements arquitectònics històrics del nostre paisatge, com el Forn Barraca, amb més de 85 anys d’història. “Després del nomenament de Pedro Sánchez com a nou president del Govern d’Espanya, hem demanat als socialistes d’Alboraia que s’òbriga una línia directa de diàleg amb el nou Ministre de Foment per a paralitzar les obres del traçat de la V-21. El problema ve quan eixos canvis dels quals presumeixen, es queden en maquillatge després d’assabentar-nos ahir pel BOE de la formalització del contracte de les obres d’aquesta ampliació, amb l’empresa OHL. Ara entenem que feien tant Villar Mir, com Florentino Pérez en la presa de possessió del Ministre de Foment. Una mostra més del tot lligat i ben lligat”.

 

Related Articles

Back to top button