Pérez Garijo: “L’Open Arms és la prova més clara que davant la insolidaritat dels governs ens trobem amb la solidaritat dels pobles i la ciutadania”

EUPV demana al Consell que no li cobre a l’Open Arms les taxes d’estància en el port de Borriana i que ascendeixen a 300 euros al dia

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, acompanyada del coordinador local de la formació d’esquerres a Borriana, Gabriel Ferrándiz, han visitat hui el vaixell d’Open Arms atracat al port pesquer de Borriana i s’han entrevistat amb els responsables de l’ONG. Els dirigents d’EUPV han destacat la important tasca d’aquesta organització que en menys de tres anys ha salvat a quasi 60.000 persones.

Cal destacar que Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que des de setembre de 2015 està rescatant de la Mar Egea i de la Mediterrani als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes, de situacions de pobresa o de persecucions. Per aquest motiu, la formació d’esquerres ha tornat a reclamar un compromís ferm amb les polítiques d’acollida per part dels països de l’Unió Europea.

“Ha sigut un autèntic privilegi estar dins de l’Open Arms i hem sigut conscients del gran treball humanitari que fan. Són la prova més clara que davant la insolidaritat dels governs ens trobem amb la solidaritat dels pobles i la ciutadania”, ha manifestat la coordinadora d’EUPV. Així mateix, Pérez Garijo, que ha comparegut davant els mitjans junt amb Ricardo Sandoval, primer oficial del vaixell, ha demanat al Consell que no li cobre al Open Arms les taxes d’estància en aquest port.

“El cost per tenir atracat el vaixell ascendeix als 300 euros al dia i des d’EUPV considerem que no és de justícia que hagen d’abonar eixa quantitat amb la increïble tasca humanitària que estan fent per a ajudar a tots els refugiats a la Mar Egea i  la Mediterrani”, ha defensat la màxima responsable de la formació d’esquerres. Cal recordar que l’Open Arms acompanyarà en les últimes milles a les embarcacions de l’Aquarius que arribaran al Port de València amb més de 600 refugiats procedents del nord d’Àfrica.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha tornat a mostrar la seua satisfacció per la solidaritat de la ciutat de València i del nou Govern central, encara que ha insistit que esta mesura no “pot quedar com a un gest aïllat, sinó que siga el principi d’un canvi de polítiques tant per part de l’Estat espanyol com de la resta de membres de la Unió Europea”.

Finalment, el coordinador local de la formació d’esquerres a Borriana, Gabriel Ferrándiz, que ha participat aquesta setmana com a voluntari a l’Open Arms solucionant alguns dels problemes que tenia el vaixell, ha mostrat la seua satisfacció per la seua ajuda. “Ha sigut un plaer poder col·laborar, fer la meua xicoteta aportació per a ajudar a aquesta ONG que en breu partirà per a continuar la seua tasca a les costes de Líbia”, ha dit.

Related Articles

Back to top button