EUPV demana al PP de Sagunt que deixe de censurar murals i done explicacions sobre les campanyes electorals que li va pagar la trama Gürtel

Guillermo Sampedro (EU): “No llevarem el mural de l’artista Elías Taño perquè no anem a tolerar cap censura”

 Esquerra Unida del País Valencià ha criticat hui l’actitud del PP de Sagunt davant la petició de dimissió de l’edil d’EUPV de l’Ajuntament d’aquest municipi, Guillermo Sampedro, per considerar inapropiat un mural pintat a la façana del mercat municipal amb motiu de la celebració de la tercera edició del festival ‘Més que murs’. Per a la formació d’esquerres, la petició dels populars respon a una campanya de distracció per a evitar que es parle de la seua implicació en la trama Gürtel.

El regidor de Joventut i Temps Lliure de l’Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, ha acusat al PP d’intentar censurar un mural del festival ‘Més que murs’ de l’il·lustrador Elías Taño amb l’objectiu de desviar l’atenció davant el fet que en la sentència de Gürtel, feta pública dilluns passat, s’arreplega que Orange Market va pagar actes electorals del PP en la campanya municipal de 2007. “Creiem que açò no és més que una cortina de fum per a evitar que es parle, tal com arreplega la sentència de l’Audiència Nacional, del fet que el PP de Sagunt va finançar part de la seua campanya electoral de 2007 a través de la trama Gürtel”, ha assegurat.

“Els intents de censura del mural són més propis d’uns altres temps. Al PP no solament li molesta una frase del mural, li molesta l’obra en general per la multitud de missatges contraris al seu ideal conservador”, ha manifestat l’edil d’EUPV, qui ha insistit en el fet que els qui han de donar explicacions són els populars, ja que la sentència parla de delictes molt greus relatius a l’organització de les campanyes de les eleccions municipals, autonòmiques i generals, falsedat documental i contra la hisenda pública.

Així mateix, la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha argumentat que es tracta d’un mural amb un missatge positiu. “En aquesta obra es fa referència a tot un seguit de reivindicacions com per exemple la defensa del feminisme i dels drets LGTBI, la necessitat d’intergeneracionalitat entre majors i joves, la diversitat sexual, la lluita pels drets de la classe treballadora, la solidaritat amb els refugiats o el moviment veïnal, a més de l’opinió de l’artista sobre els joves d’Alsasua”.

Finalment, el regidor d’EUPV de Sagunt ha deixat clar que des del Festival d’Art Urbà “li donem sempre la màxima llibertat artística i creativa als artistes i muralistes, com no pot ser d’una altra manera” i ha recordat que precisament aquesta setmana l’Ajuntament de València ha sancionat a una contracta municipal per netejar un mural d’art urbà realitzat pel mateix autor que el del Sagunt i li ha oferit un altre lloc on realitzar de nou la seua obra. Per aquest motiu, Sampedro ha advertit que “baix cap concepte” llevaran el mural, per què “EUPV no tolerarà cap censura”.

Related Articles

Back to top button