EUPV critica la retirada de les esmenes als PGE destinades al País Valencià

La coordinadora Rosa Pérez Garijo exigeix “valentia i coherència” i qualifica de “cinisme” abandonar la lluita pel finançament just en la primera oportunitat després de la investidura de Sánchez.

Pérez Garijo ha afirmat que “no és un bon primer pas que el PSPV afluixe en la llegítima reivindicació d’un finançament just”.

EUPV ha lamentat la notícia de la retirada per part del PSOE de les esmenes presentades al Senat per la millora del finançamet valencià, que afectaven des de 38 milions d’euros al Transport Metropolità fins al “Fons de Transició Autonòmica”.

Segons la coordinadora de la formació, Rosa Pérez Garijo, “no és un bon primer pas que el PSPV afluixe en la llegítima reivindicació d’un finançament just”.

“La lluita contra l’infrafinançament és més important i va més enllà dels equilibris parlamentaris. La reivindicació per una justícia fiscal i un repartiment equitatiu no pot dependre de que a la Moncloa estiga un president del Partit Popular o del Partit Socialista”, ha afirmat la també diputada provincial.

D’aquesta manera, Esquerra Unida ha assegurat que la formació d’esquerres continuarà sempre defensant els interessos dels i les valencianes; i recorda que la unitat en la lluita contra la corrupció “ha aconseguit desallotjar a Rajoy i al PP del Govern central, però tan sols l’impuls de mesures progressistes i de justícia garanteixen una bona legislatura per al conjunt de la societat”.

 

Related Articles

Back to top button