EUPV recolza les reivindicacions de ‘Les Kellys’ i insisteix en la urgència de derogar la reforma laboral de 2012

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, acompanyada per membres de la direcció i del col·lectiu de la Marina Baixa, ha mantingut aquest matí un encontre amb representants de l’Associació ‘Les Kellys’ (cambreres de pis en establiments hostalers) i ha assumit les seues reivindicacions per a exigir l’acompliment de la normativa de salut i seguretat laboral als seus llocs de treball. 

Pérez Garijo ha demanat al nou govern central que una de les primeres mesures que prenga en les pròximes setmanes siga la derogació de la reforma laboral de 2012.

 La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha visitat hui la ciutat de Benidorm per a mantindre una reunió amb un dels col·lectius, pràcticament format per dones, que pateixen unes condicions laborals molt precaris. “Hem parlat amb ‘Les Kellys’ per a escoltar les seues reivindicacions perquè com a conseqüència de l’última reforma laboral en el sector hostaler s’han implantat les denominades com ‘empreses multiservei’ que contracten a les cambreres de pis que abans treballaven directament amb l’hotel”, ha explicat.

Altra de les qüestions més precàries en aquests moments que pateixen aquest col·lectiu és el sistema de treball que tenen, és a dir, “han de fer un nombre determinat d’habitacions al dia i en cas d’incomplir-ho els poden descomptar part del seu salari o prendre altres mesures com són sancions i, fins i tot l’acomiadament. Són condicions molt precàries i s’han d’aturar”.

Per altra part, la coordinadora d’EUPV també ha explicat en unes declaracions fetes als mitjans de comunicació que la formació d’esquerres ha volgut visitar precisament a aquesta comarca pel paper que Eduardo Zaplana va jugar en aquesta ciutat, primer com a alcalde de Benidorm, on va iniciar la seua carrera política, i, posteriorment, com a president de la Generalitat.

“Fa poc més d’una setmana va ser detingut i més tard empresonat en una nova causa, el cas Erial, un derivat del cas Taula. A nosaltres ens agrada deixar constància des d’EUPV que vam ser els denunciants del cas Taula i sempre hem plantejat que la suposada trama de corrupció del PP ha tingut el mateix modus operandi i que es va iniciar precisament amb Zapana com a president i, per a açò, va ser fonamental tot el que va passar a Benidorm”, ha afirmat Pérez Garijo.

 

Related Articles

Back to top button