EUPV demana que el Consell aclarisca si el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives actua atenent a les seues creences religioses

Rosa Pérez Garijo: “Que en una administració que suposadament prima els drets de la ciutadania, i en una Conselleria que s’ocupa d’aquelles persones en una situació més desafavorida i vulnerable, puguen produir-se casos com aquest, hauria d’encendre tots els senyals d’alarma i provocar actuacions de forma immediata i contundent

 

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, reclama al govern valencià “que aclarisca si, tal com ha transcendit als mitjans de comunicació, el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Alacant, Antonio Reus, va bloquejar l’avortament d’una menor avantposant les seues creences religioses a les necessitats i la cura de la pròpia menor”.

Arran de la publicació per part del diari El Mundo d’un cas en què el cap de la Conselleria a Alacant suposadament va impedir a una jove de 15 anys que avortara, d’acord amb les seues creences personals com a testimoni de Jehovà, la coordinadora d’EUPV ha mostrat el seu malestar “perquè passen les hores i encara ningú de Conselleria ha aclarit si la informació és certa i, per tant, una persona amb marcats trets de fanatisme religiós és l’encarregada de prendre decisions tan delicades”.

En paraules de Rosa Pérez, “de confirmar-se aquestes informacions, que ningú ha desmentit encara, no pot passar ni un minut més sense que la Conselleria adopte mesures per apartar a aquesta persona de les seues funcions. Avantposar qüestions de creences religioses personals per damunt del futur d’una persona en situació de gran vulnerabilitat hauria de suposar que aquesta persona no continuara al lloc de director territorial, i a més s’hauria d’investigar el cas i arribar fins les últimes conseqüències”.

La coordinadora general d’EUPV es pregunta “si potser aquest cas és l’únic que ha transcendit, però en realitat n’ha hagut d’altres. De ser així, la pròpia consellera Mónica Oltra hauria d’oferir les explicacions oportunes, prendre decisions i assumir responsabilitats”.

Rosa Pérez Garijo lamenta “que en una administració que suposadament prima els drets de la ciutadania, i precisament en una Conselleria que s’ocupa d’aquelles persones en una situació més desafavorida i vulnerable, puguen produir-se casos com aquest, hauria d’encendre tots els senyals d’alarma i provocar actuacions de forma immediata i contundent. Podrien haver-se vulnerat els drets més fonamentals d’una menor en situació de risc d’exclusió social, i considerem molt greu la simple possibilitat de que l’actuació del cap territorial quede impune”.

Related Articles

Back to top button