EUPV considera que mantindre l’exèrcit al convent de Sant Domènec suposa un nou menyspreu del govern central als valencians i les valencianes

Ricardo Sixto: “A un requeriment totalment lògic i argumentat per part de la màxima institució parlamentària valenciana, el delegat del Govern Juan Carlos Moragues contesta amb disbarats més propis d’un conspiranoic que d’un responsable polític seriós

El diputat d’Esquerra Unida del País Valencià al Congrés, Ricardo Sixto, ha traslladat a la cambra baixa la controvèrsia per la desmilitarització de l’antic convent de Sant Domènec, que ocupava l’antiga Capitania General de València i encara alberga activitats de l’exèrcit, i la negativa per part del Ministeri de Defensa a que l’històric edifici siga cedit a la Generalitat Valenciana. Per a Sixto, “el Ministeri de Defensa ho té molt fàcil per traslladar les dependències de la Capitania a algun lloc més adient amb molt poc cost, i creiem que les respostes que des del Govern central s’estan oferint a la sol·licitud de cessió suposen un greu menyspreu cap a les valencianes i els valencians”.

Ricardo Sixto ha registrat una pregunta al Congrés en què inquireix al govern central si pensa atendre el requeriment de les Corts i cedir l’antic convent per al seu ús públic. En la pròpia pregunta, el diputat d’EUPV recorda que “amb un cost reduït es podria traslladar els escassos efectius que hi ha al convent a una seu més propera a les dependències del Ministeri de Defensa al País Valencià, ubicades a la localitat de Bétera”, tot subratllant que han estat les Corts Valencianes les que han aprovat una moció per la desmilitarització d’aquest edifici històric: “A un requeriment totalment lògic i argumentat per part de la màxima institució parlamentària valenciana, el delegat del Govern Juan Carlos Moragues contesta amb disbarats més propis d’un conspiranoic que d’un responsable polític seriós. I el Ministeri de Defensa, per la seua banda, sembla no atendre a raons i traure’s el tema de damunt. Des d’Esquerra Unida volem saber si, com a mínim, el Govern central és capaç d’articular una resposta raonada i ens explique per què ens nega a la ciutadania valenciana el dret a disposar plenament d’un edifici històric”.

Finalment, Sixto remarca que “les valencianes i els valencians tenim tot el dret a disposar d’una joia del gòtic valencià com és l’antic convent de Sant Domènec tots els dies de l’any, i no només unes quantes dates concretes de portes obertes. És absolutament legítim reclamar la cessió en base a l’interés general i simplement demanem a Defensa i a l’executiu central que per una vegada facen una excepció i intenten prendre una decisió en benefici dels habitants del País Valencià”.

Related Articles

Back to top button