EUPV reclama al Consorci de la Marina de València que actue contra la censura a dos grups musicals per part de l’empresa que gestiona la sala Amstel Art

Rosa Pérez Garijo: “Suposa un precedent molt greu permetre que el criteri ideològic de determinats programadors puga imposar-se per damunt de drets fonamentals”

Rosa Albert: “Impedir que uns grups de música puguen expressar-se és un acte de censura autoritària que no pot tindre cabuda ni en un espai públic ni a una societat plural i democràtica”

Esquerra Unida del País Valencià expressa la seua absoluta repulsa a la censura per motius ideològics aplicada per part de l’empresa que gestiona la sala Amstel Art, Heineken, en cancel·lar el concert dels grups musicals Ebri Knight i Herba Negra que havien d’oferir demà dissabte a l’edifici Veles e Vents de la Marina de València. Per a la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “es tracta d’un nou capítol de la caça de bruixes que s’ha posat en marxa a l’Estat espanyol per part de les forces més conservadores que ha de trobar una resposta contundent dels partits progressistes; i en cas de no actuar, estaran tàcitament col·laborant amb aquesta perillosa persecució ideològica”.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV a la ciutat de València, Rosa Albert, afirma que “els gestors d’una sala pública no són qui per prendre una decisió que atempta contra els drets més fonamentals, com són la llibertat d’expressió i la pluralitat d’opinions polítiques. Si la ideologia que expressen aquests grups de música no els agrada, doncs allà ells; però impedir que puguen expressar-la és un acte de censura autoritària que no pot tindre cabuda ni en un espai públic ni a una societat plural i democràtica”.

En aquest sentit, des d’EUPV s’exigeix al Consorci de la Marina de València, format per Ajuntament, Generalitat i govern central, que “adopte mesures contra la censura exercida per l’empresa que gestiona la sala, ja que suposa un precedent molt greu permetre que el criteri ideològic de determinats programadors puga imposar-se per damunt de drets fonamentals”, en paraules de Pérez Garijo.

La coordinadora general de la formació d’esquerres indica que “no podem permetre un nou cas de censura provocat per l’actual marc de retrocés democràtic i retallades a la llibertat d’expressió que estem patint. Les forces progressistes del País Valencià hem de plantar cara a aquesta onada de repressió i de criminalització de determinades ideologies i postures polítiques, perquè en una situació d’aquesta gravetat no podem fer ni un pas enrere”.

Pérez Garijo també ha volgut expressar “el més ferm recolzament des d’Esquerra Unida i tota la nostra solidaritat als dos grups musicals que s’han vist afectats”.

Related Articles

Back to top button