EUPV denuncia la “impunitat amb la què persisteix la LGTBIfobia” i exigeix “major compromís de totes les institucions públiques amb la igualtat i la diversitat”

Esquerra Unida del País Valencià es “suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfobia” avui, 17 de maig.

Esquerra Unida ha denunciat mitjançant un comunicat que “la LGTBIfobia persisteix en la nostra societat i es reforça a través de la impunitat i la invisibilitat, com demostra l’important repunt dels delictes públics d’odi que pateixen les persones LGTBI i els dramàtics casos d’adolescents, sobretot trans, que acaben amb la seua vida davant les pressions i hostilitats que troben”. EUPV fa aquesta “fundada denúncia” al mateix temps que mostra “el seu total suport, sumant-nos a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfobia” avui, 17 de maig.

“Defensem que els drets de les persones LGTBI són també Drets Humans i mantindrem la nostra lluita enfront dels qui els segueixen qüestionant de forma quotidiana a través de diferents situacions de discriminació, violència i precarietat” han apuntat des de la formació d’esquerres.

A més a més, valoren que les dades segueixen mostrant una “realitat preocupant per a les persones LGTBI”. Entre altres indicadors, l’Observatori de Persones Trans Assassinades (Transgender Europe) apunta que entre els anys 2008 i 2016 almenys vuit persones trans van ser assassinades a l’estat espanyol.

En opinió de la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, “el País Valencià ha fet un avanç considerable amb la promulgació de la Llei 8/2017, de 7 d’abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, però cal fer un esforç des de totes les institucions públiques per a acabar amb la gran bretxa que existeix entre la igualtat legal i la igualtat real, per la qual cosa ha d’enfrontar la discriminació social i institucional que encara experimenten les persones LGTBI”.

Related Articles

Back to top button