EUPV lamenta la manca de coherència de C’s amb el seu propi programa bloquejant la nova Llei Electoral

Rosa Pérez: “El bloqueig a la llei ens fa perdre a les valencianes i els valencians una oportunitat magnífica d’avançar en democràcia, en participació i en representativitat política a les nostres institucion

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat “l’absoluta manca de coherència de Ciudadanos a les Corts Valencianes, que tanca la porta a la reforma de la Llei Electoral, en contra del que deia al programa amb el qual es va presentar a les eleccions”. Segons Rosa Pérez, “no ens ve de nou aquest canvi de criteri del partit taronja, que acostuma a canviar de postura conforme li bufe el vent de l’oportunisme. El que ens sembla especialment greu en aquest cas concret és la demostració palmària d’allò que sempre hem denunciat: que Ciudadanos vol canviar-ho tot per a que res no canvie”.

La coordinadora general d’EUPV considera “especialment deplorable” el fet que aquest bloqueig de Ciudadanos a la tramitació de la nova llei “ens enquistarà en un sistema electoral que suposa tota una excepció en l’Estat espanyol, i ens fa perdre a les valencianes i els valencians una oportunitat magnífica d’avançar en democràcia, en participació i en representativitat política de les nostres institucions”.

Rosa Pérez recorda que “des d’Esquerra Unida hem impulsat una proposta de nova Llei Electoral que permetria, per exemple, dotar les institucions de mecanismes legals que eviten el transfuguisme, una autèntica xacra que any rere any ofereix capítols vergonyosos que desacrediten la política i l’allunyen de la ciutadania”. També remarca que entre les propostes d’EUPV per a la nova legislació s’insisteix en el “deure ineludible d’establir mecanismes legals per tal de garantir una democràcia interna efectiva dintre dels partits polítics, i també una supressió de la barrera mínima electoral del 5%, per així tindre un parlament autonòmic realment representatiu de la voluntat ciutadana”. Alhora, EUPV sempre ha insitit en la necessitat de “dotar-se també de mecanismes que suposen una major transparència en el finançament dels partits polítics i la seua gestió, així com de mecanismes que suposen una major igualtat i equitat en el finançament públic dels partits”.

Tal i com remarca Rosa Pérez Garijo, “ara ens queden ben clares les prioritats de Ciudadanos. Les sospitàvem, fins i tot les sabíem, però no crèiem que podrien eixir a la llum de forma tan evident. Ciudadanos ni té intenció de lluitar contra el transfuguisme, ni es molesta en avançar en mecanismes per garantir un millor finançament públic ni una millor democràcia interna dels partits, ni molt menys està disposat a fer que els comptes de les formacions polítiques siguen més transparents”.

Related Articles

Back to top button