Sixto: “El Govern de Rajoy no pot continuar incomplint la llei de la memòria històrica”

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, presenta una pregunta al Govern per a que explique els motius pels quals s’empenya en portar als Tribunals als Ajuntaments d’esquerres per l’exhibició de les banderes republicanes i no als que incompleixen la llei de la memòria històrica.

Segons resposta del Govern a una iniciativa parlamentaria, existeixen a hores d’ara en tot l’Estat 1.143 carrers i places amb noms de figures de la Guerra Civil i del franquisme en contra d’allò dispost en la llei de la memòria històrica, que obliga a retirar eixe tipus de simbologia, i sense que el Govern actue.

Per a Ricardo Sixto “el govern de Rajoy no pot incomplir la llei argumentant que aquestes qüestions no són de la seua competència sinó que són municipals, mentre que si persegueix als Ajuntaments que han exhibit les banderes republicanes en els balcons, ja que segons ells, incompleixen la llei de banderes”. Per al diputat, “el Govern Central té una doble vara de mesurar i això no es pot permetre”.

R. Sixto ha lamentat l’actitud del govern de Rajoy davant d’aquesta situació ja que “condemna als ajuntaments per posar una bandera republicana que representa un sistema democràtic i constitucional, mentre permet mantindre noms de carrers i places, així com escuts i altres insígnies, que representen la sublevació militar, la Guerra Civil i la repressió de la dictadura”.

A més a més, ha recordat que “la llei s’ha de complir i que el PP no pot estar contínuament dificultant el seu compliment”.

 

[PDF] PE 88768 MEMORIA HISTÓRICA Y LEY BANDERAS

Related Articles

Back to top button