Diputació obri el termini perquè els municipis sol·liciten ajudes en matèria de Memòria Històrica

La convocatòria de subvencions relacionades amb la realització de projectes de recuperació de la memòria ja està publicada en el BOP

Rosa Pérez Garijo: ” Des que vam posar en marxa les subvencions en matèria de memòria, l’allau de sol·licituds ha demostrat el reclam de la ciutadania per a obtenir veritat, justícia i reparació de les víctimes del franquisme”

L’àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València que dirigeix la diputada Rosa Pérez Garijo, ha obert la convocatòria per a la realització de projectes de recuperació de la Memòria Històrica en la província de València 2018. Ajudes que, en total, aconsegueixen els 420.000 euros i que ja poden sol·licitar els ajuntaments, mancomunitats, entitats i associacions sense ànim de lucre de la província de València, després d’haver sigut publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

“Des que vam posar en marxa les subvencions en matèria de memòria, l’allau de sol·licituds ha demostrat el reclam de la ciutadania per a obtenir veritat, justícia i reparació de les víctimes del franquisme”, assegura la diputada de Memòria Històrica Rosa Pérez Garijo.

La quantitat global de les ajudes ascendeix fins als 420.000 euros, dels quals 210.000 seran destinats als ajuntaments; 10.000 a mancomunitats i 200.000 als familiars i entitats sense ànim de lucre. A més de la quantia màxima indicada es preveu la possibilitat d’una quantia addicional màxima de 400.000 euros, l’aplicació dels quals a la concessió d’aquestes subvencions no requerirà l’aprovació d’una nova convocatòria.

Línies d’actuació

Aquesta subvenció compta amb diverses línies d’actuació dirigides a la indagació, localització, exhumació, identificació i trasllat, si és procedent, de les restes de les persones desaparegudes violentament durant la Guerra Civil o durant la repressió política i social posterior; d’altra banda, la instal·lació d’elements testimonials en reconeixement d’edificis, llocs i espais geogràfics vinculats a la memòria històrica, per haver ocorregut en ells algun tipus d’actuació o esdeveniment en el període comprés entre l’esclat de la Guerra Civil i la fi de la Dictadura; i una tercera línia de subvencions encaminada a la retirada de símbols contraris a la memòria democràtica, així com la substitució de nomenclàtor carrers, d’aquelles que incomplisquen l’establit en els citats preceptes.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes seran aquells ajuntaments i mancomunitats de la província de València, així com entitats i associacions privades sense ànim de lucre, que incloguen en els seus estatuts activitats de recuperació de la memòria històrica.

Les bases amb la informació de les subvencions a ajuntaments, mancomunitats i entitats i associacions sense ànim de lucre, estan en el Butlletí Oficial de la Província i estaran obertes fins al pròxim 9 de juny.

Related Articles

Back to top button