EUPV exigeix al Consell la inversió dels fons europeus disponibles

Rosa Pérez: “Amb el precari finançament que patim les valencianes i els valencians, resulta lamentable que a meitat del període d’inversions només s’haja executat un 4,4% dels fons destinats a inclusió social

Marina Albiol: “El discurs del Consell d’exigir millor finançament i l’impuls a la captació d’ajudes europees queda en paper mullat si després no és capaç de tramitar recursos ja assignats per donar resposta a les necessitats urgents de la societat

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez, i la portaveu de la formació al Parlament Europeu, Marina Albiol, han mostrat la seua preocupació davant l’escassa execució de les quantitats assignades al País Valencià pel Fons Social Europeu. Segons Pérez, “en les circumstàncies actuals de precari finançament que patim les valencianes i els valencians, resulta lamentable que arribats a la meitat del període d’inversió 2015-2020 només s’haja executat un 4,4% dels fons destinats a la inclusió social”, per la qual cosa “hui, commemoració del Dia d’Europa, creiem oportú exigir al Consell la màxima celeritat i eficàcia per tal que aquestes ajudes es facen efectives”.

Per al període 2015-2020 el Consell disposa de 354 milions d’euros, la meitat propis i l’altra meitat procedents de la Unió Europea, per invertir en iniciatives en tres eixos diferents: ocupació i mobilitat laboral, educació, i inclusió social. Segons s’ha donat a conèixer recentment, només s’ha executat al voltant del 10% en els tres primers anys, i gran part de les inversions s’han dedicat a educació (un 18% d’allò previst), mentre que per a ocupació només s’ha executat el 4,7%, i per a inclusió social el 4,4%. En paraules de Rosa Pérez, “es tracta de línies d’actuació absolutament prioritàries que exigeixen el màxim esforç per part de l’administració autonòmica. Combatre la pobresa, impulsar la contractació de persones a l’atur, millorar la formació i lluitar contra l’exclusió social haurien de figurar al capdavant de l’agenda del Consell, i saber que hi ha quantitats importants de diners esperant anys per a ser invertides resulta una important decepció a la que s’ha de posar solució com abans millor”.

Per la seua banda, la portaveu d’EU a l’Eurocambra Marina Albiol recorda que “el govern valencià basa el seu discurs en l’exigència al govern central d’un millor finançament, òbviament necessari, i a més el propi president Ximo Puig ha anunciat vàries vegades l’impuls a la captació de fons europeus. Tot això, lamentablement queda en paper mullat si després l’executiu valencià no és capaç de tramitar degudament els recursos ja assignats per donar resposta a necessitats urgents de la societat valenciana”.

Per a Albiol, “les notícies que ens arriben a les valencianes des de Brussel·les acostumen a ser deplorables: des de sancions per fons mal gestionats fins a decisions que enfonsen el nostre sector agrari, passant per polítiques en contra dels interessos de les treballadores i els treballadors. En canvi, un dels pocs aspectes positius d’aquesta Europa dels mercats és l’atorgament d’aquests fons de cohesió, i el Consell no és capaç de gestionar-los de forma òptima, tal i com mereixen les valencianes i els valencians”.

Related Articles

Back to top button