EUPV critica la campanya de delacions encetada pel PP

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha criticat durament la campanya encetada pel PPCV per a recaptar denúncies anònimes contra suposats “adoctrinaments” en centres educatius valencians. “No hi ha major adoctrinament que la LOMQE. Les retallades, l’infrafinançament i el saqueig de dècades a través de CIEGSA sí que són problemes reals de l’educació pública valenciana”, ha afirmat Pérez Garijo.
Segons la coordinadora de la formació d’esquerres, “ahir de vesprada va haver-hi una manifestació unitària per l’educació pública i no vam veure a ningú del PP defensar a la comunitat educativa. Aquestes campanyes acusatòries i difamatòries són pròpies dels temps del Ducat que el Govern del seu partit es nega a eliminar”.
“S’està organitzant una caça de bruixes contra el professorat organitzada pels qui es declaren hereus del franquisme i els qui defensen la segregació per sexes en l’escola, com en la Dictadura”, ha sentenciat la líder d’EUPV.

Per la seua banda, el diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, sosté que “sembla mentida que un partit que es qualifica com a constitucionalista actue en contra de la llibertat de càtedra, dret reconegut per la  Constitució Espanyola i que el propi Tribunal Constitucional qualifica com una projecció de la llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions dels docents en l’exercici de la seua funció”, per això, “entenem que el PP està actuant contra la constitució espanyola i els exigim que retiren d’immediat aquesta campanya que sols servirà per a desprestigiar i assetjar al professorat valencià”, explica Sixto.

“Esquerra Unida va estar en la mobilització unitària d’ahir, perquè a diferència del PP, defensem una educació pública, de qualitat i en valencià. I per descomptat, la llibertat d’expressió i la llibertat de càtedra del personal docent”, ha finalitzat Rosa Pérez.

Related Articles

Back to top button