IU exigeix el “cessament immediat” de la responsable de Comunicació del Govern de Rajoy “en el cas que mantinguen un mínim de decència política”

Alberto Garzón i Ricardo Sixto consideren que “no caben mitges tintes” després de fer-se públics els insults de la secretària d’Estat als pensionistes, ja que “les seues paraules reflecteixen el que realment opinen i l’estat d’ànim d’almenys un sector important de l’Executiu i de la direcció del PP sobre tot aquell que critica les seues polítiques”

El portaveu parlamentari i coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, al costat del diputat d’aquesta mateixa formació Ricardo Sixto han exigit avui el “cessament immediat” de la secretària d’Estat de Comunicació i persona de l’absoluta confiança de Mariano Rajoy, Carmen Martínez Castro. Consideren que “en el cas que aquest Govern i el seu president mantinguen un mínim de decència política aquesta persona no hauria de seguir ni un minut més en un càrrec, a més, amb unes característiques tan determinades”.

Segons es va poder escoltar a través d’un micròfon obert a la seua arribada a l’Ajuntament d’Alacant divendres passat acompanyant a Rajoy, Martínez Castro va indicar textualment a un dirigent del PP local sobre un grup de persones majors que xiulaven al president del Govern: “Quines ganes de fer-los un tall de mànigues de collons i dir-los: doncs us foteu!”

Garzón considera que “no caben mitges tintes. Els insults són tan greus que deixen en un segon pla si es tracta d’una conversa privada o no. El que queda clar és que aquestes paraules de res menys que la secretària d’Estat de Comunicació reflecteixen el que realment opinen i l’estat d’ànim d’almenys un sector important de l’Executiu i dels dirigents del PP sobretot aquell que critica les seues polítiques”.

Al seu judici, “aquest cas concret és encara més greu en dirigir els improperis no contra un rival polític, la qual cosa també estaria malament, sinó contra un grup de persones majors que manifestaven de forma explícita però pacífica la seua opinió sobre un tema que els afecta directament”.

Sixto, a més, assenyala que “si els intolerables insults inicials ja mereixen el cessament immediat d’aquesta persona, no ho són menys les seues ‘explicacions’ radiofòniques d’avui. Que tracte de resoldre l’ocorregut dient que era un ‘comentari jocós amb un amic’ i acabar assegurant que ‘el millor que puc fer no és explicar, perquè no té sentit, sinó demanar disculpes i santes pasqües’, il·lustren perfectament el tarannà personal i polític d’aquesta alt càrrec del Govern del PP”.

El parlamentari d’IU recorda que “plou sobre mullat sobre les valoracions del PP de col·lectius especialment vulnerables, com ara amb els pensionistes. Encara recordem el ‘Que es foten!’ que va dedicar en 2012 Andrea Fabra, diputada del País Valencià i filla del condemnat per frau fiscal, Carlos Fabra, quan el Govern del seu partit aprovada en el Congrés nous retallades als aturats”.

Related Articles

Back to top button