Marina Albiol exigeix el cessament de Pedro Agramunt de tota activitat pública

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol exigeix el cessament immediat del senador valencià i membre encara de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Pedro Agramunt Font de Mora, “perquè un personatge de la seua misèria moral no pot continuar ni un dia més com a representant públic, ja siga d’una institució internacional encarregada de la defensa dels drets humans i la democràcia, ja siga del propi Senat espanyol”.

Albiol s’expressa així arran els informes que assenyalen la seua possible implicació en una trama corrupta internacional de suborns, mentides en informes oficials i tracte de favor per ocultar greus violacions de drets humans, “un expedient que el converteix en un exemple de com el PP s’ha convertit en tota una potència exportadora d’aquestes pràctiques”, segons Albiol; però també després de les recents declaracions d’Agramunt, en què davant els informes que el situen al mig d’una trama amb suborns mitjançant els serveis de prostitutes explicava que ‘tant de bo jo puguera fer aquestes coses’. Per a l’eurodiputada d’EUPV, “suposa la forma més repugnant de defensar-se d’unes acusacions tremendament greus. No només té la desvergonya de no dimitir davant aquestes acusacions, sinó que públicament es justifica amb afirmacions vexatòries cap a les dones”.

Albiol recorda que quan es van encetar les investigacions al voltant de l’expresident del Consell d’Europa “ja vam reclamar la seua destitució”; no obstant, “amb els recentment coneguts resultats dels informes, i amb les seues manifestacions sexistes i repulsives, queda clar que aquest personatge no pot continuar a cap càrrec públic. El grup del PP en el Senat ha d’apartar-lo del Consell d’Europa, però no només això: ha de presentar la seua dimissió o ser cessat ja”.

Related Articles

Back to top button