Albiol denuncia a Europa l’incompliment per part del govern central de la sentència del Constitucional que anul·la la indemnització a les empreses de Castor

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha traslladat a la Comissió Europea la decisió del govern central d’incomplir la sentència del Constitucional que anul·lava la indemnització a les empreses del projecte Castor i continuar cobrant als consumidors per a compensar a aquestes companyies: “A banda de que suposa una autèntica vergonya l’empecinament del govern a aconseguir que les empreses cobren, creiem que s’estan vulnerant els drets dels consumidors, i les autoritats europees haurien d’actuar”, indica.

Albiol explica que l’ordre ministerial que incompleix la sentència del Tribunal Constitucional “suposa un exemple perfecte de la gestió del PP. El Constitucional és per a ells un tribunal infal·lible i inqüestionable, però quan falla en contra dels interessos de les empreses amigues del PP, aleshores ja no és tan important rendir-li obediència.” L’eurodiputada afegeix que “ja sabíem que primer el PSOE i després el PP des del govern de l’Estat van veure en Castor una bona manera de que algunes empreses guanyaren molts diners, però aquesta manera d’encabotar-se a aconseguir que les empreses cobren, i més amb una sentència del Constitucional en contra, ens mostra quins interessos serveixen realment”.

En una pregunta que Marina Albiol ha adreçat a la Comissió Europea, a més de requerir si la decisió vulnera els drets dels consumidors, Marina Albiol reclama si Europa hauria d’investigar “aquesta obstinació del govern central a l’hora de afavorir el pagament de les indemnitzacions a les empreses”. En aquest sentit, ha recordat que “sabem que des de la direcció general de Competència s’estan realitzant algunes investigacions sobre la concessió de la indemnització, però la responsabilitat de les institucions europees en tot aquest assumpte no es pot passar per alt. Hem de recordar que va ser el Banc Europeu d’Inversions qui va finançar el projecte malgrat la polèmica que es va generar des que va ser plantejat. Per tant, la Unió Europea també és en part culpable d’aquesta situació, i no pot eludir la seua responsabilitat”.

La portaveu d’EU a l’Europarlament remarca que “el punt fins on ha arribat l’executiu estatal de continuar cobrant a cada factura de gas, saltant-se la sentència del Constitucional, mereixeria que des de les institucions europees s’investigara degudament aquesta intencionalitat d’afavorir les grans companyies que van construir un projecte fallit, perillós i tremendament deficitari. Algú hauria d’assumir responsabilitats per Castor, i ara algú deuria assumir-les també per aquests pagaments de dubtosa legalitat”, subratlla Albiol.

Related Articles

Back to top button