Sixto lamenta que el Govern reconega el problema dels malalts d’hepatitis C de la presó de Villena i no complisca el seu compromís de transferir aquesta competència

EUPV insisteix que es tracta d’una reivindicació que ha de ser atesa i culminada en aquesta legislatura

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha declarat que la resposta del Govern respecte a la denúncia que havia aparegut sobre la insuficiència de tractaments per a malalts d’hepatitis C en les presons valencianes és clarament insatisfactòria. Segons ha declarat el dirigent de la formació d’esquerres, “es reconeix l’existència d’un problema però, no obstant açò, no s’aporta cap solució com és el de la connexió amb les bases de dades de la nostra Comunitat Autònoma”, ha explicat.

Ricardo Sixto ha insistit que “és vergonyós” que en l’actualitat el Govern central “reconega que hi ha quatre interns que no han rebut tractament perquè s’han negat a ser traslladades a Picassent, fet que suposa un atac als drets fonamentals de les persones que estan privades de llibertat però que tenen dret a l’atenció sanitària”.

“A més, -ha continuat- d’aquestes quatre persones que no han rebut el tractament, hi ha sengles que tampoc han sigut beneficiàries del mateix perquè han preferit esperar a la seua posada en llibertat en dates pròximes”. La veritat és que en el País Valencià, “Villena és l’únic centre en el qual no es dispensa el tractament contra l’hepatitis C i no entenem aquesta situació, clarament discriminatòria per als reclusos allí internats en comparació de la resta de qualsevol altre centre”, ha afirmat.

El diputat valencià ha criticat que el propi Executiu reconega que no ha avançat en el seu compromís de realitzar la transferència de la sanitat penitenciària a les Comunitats Autònomes, tal com estableix la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut. En la actualitat, només País Basc i Catalunya les tenen transferides.

“La veritat és que el passat mes de febrer el subdirector general de Coordinació de Sanitat Penitenciària es va comprometre públicament al fet que la transferència de la sanitat penitenciària a les comunitats autònomes es faria en aquesta legislatura, no obstant açò, en la resposta se’ns reconeix que no hi ha hagut avanços sobre aquest tema”, ha explicat Ricardo Sixto, qui ha afegit que des d’EUPV “considerem que es tracta d’una reivindicació que ha de ser atesa i culminada en aquesta legislatura, tal com han reclamat en nombroses ocasions la Plataforma Calcsicova i d’Afectats d’Hepatitis C”.

Show More

Related Articles

Back to top button