EUPV aconsegueix que la Diputació d’Alacant aporte el 40% en la construcció de l’estació de bombament en el riu Sec

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, va presentar en l’últim ple provincial una moció que demana rescatar el projecte de canalització de l’estació de bombament al costat del riu Sec, a l’altura de la depuradora de l’Alacantí Nord, que portaria l’aigua fins a una altra infraestructura dels regants amb la finalitat de proveir el Pantanet, a Mutxamel i poder així ser reutilitzada per a regar el camp. La proposta va ser aprovada per unanimitat en el Ple de la Diputació d’Alacant.

La construcció ha sigut pressupostada per la Generalitat per al pròxim exercici, pressupostos que encara han de ser aprovats pel ple de les Corts, contemplant així una inversió repartida en tres anys que aconsegueix els 2.042.900 euros. Per a 2018 es pressuposten 380.610 euros, 1.062.450 euros per a 2019 i 599.840 euros per a 2020. Un pressupost del qual la Diputació d’Alacant haurà de col·laborar aportant el 40% de la inversió, és a dir, un total de 817.160 euros.

L’obra consisteix en la construcció d’una estació de bombament al costat del riu Sec, a l’altura de la depuradora de l’Alacantí Nord, i una canonada, de prop d’un quilòmetre, que portaria l’aigua fins a una altra infraestructura dels regants amb la finalitat de proveir el Pantanet, a Mutxamel, des d’on la comunitat de regants podria distribuir el cabal entre els seus associats i associades.

La diputada d’esquerres considera que “tota proposta tangible encaminada a pal·liar a curt i llarg termini les reivindicacions dels nostres regants oferint alternatives als models trasvasistes d’unes conques hidrogràfiques a unes altres, és l’inici de definició en polítiques de proveïments territorials basats en la dessalació i reutilització, i crear i millorar infraestructures per a la recollida i aprofitament d’aigua de pluja”.

Related Articles

Back to top button