EUPV critica que el Govern central hi haja asfaltat de nou la N-332 sense corregir la perillositat per als ciclistes

Sixto: “Ens sembla il·lògic que després de les obres alguns trams fins i tot estiguen encara més estrets que abans”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes al Govern central perquè explique els motius pels quals el reasfaltat de la N-332 no s’ha aprofitat perquè els ciclistes puguen circular amb major seguretat, així com les mesures que va a prendre per a evitar que aquesta carretera siga cada dia més perillosa per als ciclistes. En concret, Sixto ha explicat que els clubs de ciclistes de la Marina Alta consideren que el reasfaltat de la N-332, una via d’alt risc per als usuaris de les bicis, deixa trams de voral més estrets que abans i, per tant, més perillosos. 

En els últims mesos s’han viscut tràgics episodis d’accidents de ciclistes en carreteres valencianes que fins i tot han portat a actuacions específiques per part de les diferents administracions implicades i a campanyes de sensibilització entre els conductors pel que fa al perill que corren els ciclistes.

Per açò, -ha indicat el diputat valencià – “no entenem perquè amb motiu del asfaltat de nou d’aquesta via, en tornar a pintar les línies del voral, aquest no s’ha eixamplat gens ni mica i en alguns trams fins i tot està ara més estret”. Seria, en particular, el cas del desviament de la CV-732 que condueix a Pedreguer (Alacant).

D’aquesta manera, els ciclistes que van en direcció a Gata de Gorgos o que s’incorporen a la N-332 des de la carretera de Pedreguer es troben amb un voral ridícul, de tal forma que entre la barrera de seguretat i la línia de voral es queda quasi sense espai. També en l’eixida de Gata en direcció a Ondara el voral segueix sent excessivament estret.

Finalment, Sixto també ha instat al Govern central a reservar una partida del pressupost de 2018 per a augmentar els vorals de les carreteres nacionals per les quals circulen centenars de ciclistes valencians.

 

Related Articles

Back to top button