Rodríguez: “Insistim que passar de 63 a 38 festius oberts a l’any suposa un fracàs per a un govern d’esquerres”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua disconformitat amb l’acord al que va arribar ahir l’Observatori del Comerç que redueix l’obertura de diumenges i festius a 38. “Encara que millora de forma ostensible l’escenari del que partíem, encara està molt lluny de les expectatives dipositades en la present legislatura”, ha afirmat. En aquest sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que l’objectiu amb el qual s’iniciava aquesta nova etapa, amb un govern d’esquerres al capdavant de la Generalitat, “era el tancament total del comerç en festius, compromís electoral d’alguns dels partits que en l’actualitat formen part del Botànic, no obstant açò, ni des de lluny s’ha aconseguit el previst fa més de dos anys“.

“Ens trobem davant un tema molt complicat a causa de la implicació de diverses administracions amb competències en aquesta matèria però des d’EUPV sempre hem seguit la mateixa línia i no és una altra que la defensa dels i les treballadores del xicotet i gran comerç, sense oblidar-nos tampoc de les pimes valencianes, grans perjudicades enfront dels grans magatzems”, ha manifestat Rodríguez.

“Considera el Consell un triomf la reducció de 63 a 38 els festius que s’obrirà al públic al llarg de l’any?”, s’ha preguntat el màxim dirigent de la formació d’esquerres. “Cal recordar que existeixen dades objectives que arrepleguen que la implantació de la llibertat horària ha tingut conseqüències nefastes per al xicotet comerç, que ha portat a la pèrdua de milers d’ocupacions, sense oblidar que tampoc ha servit per a crear més ocupació en les grans superfícies i les conseqüències per als treballadors afectats”, ha recalcat David Rodríguez.

En definitiva, “exigim al Consell que complisca les seues promeses electorals pel que fa a l’obertura en diumenges i festius, ja que fins ara l’única cosa que s’ha aconseguit és aprofundir en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies i que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i xicotet comerç i als treballadors que veuen com les seues condicions laborals empitjoren i es conculquen els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button