El Govern reconeix en una resposta que no es van produir identificacions pels actes succeïts el 9 d’Octubre malgrat afirmar que els participants van rebre “crits, xiuletades i insults”

Sixto reitera la petició de dimissió del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, per “incompetència demostrada”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha tornat a demanar hui la dimissió del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, després de la resposta facilitada pel Govern central en referència als esdeveniments del passat 9 d’octubre. “La resposta certifica la mala actuació de la Delegació del Govern aqueix dia tant en la processó cívica del matí, on admeten que es va insultar a les autoritats i que no es va identificar a ningú, com a la vesprada, quan la policia el que va fer va ser encerclar als convocants a la manifestació i permetre que els contra manifestants d’ultra dreta se situaren prop i agrediren física i verbalment als qui participaven en la mateixa, permetent fins i tot que es tallara i que s’alterara el seu recorregut sense que es produïra tampoc cap identificació”.

Quant a la processó cívica, en la resposta s’indica literalment que no va haver-hi incidents que impediren el recorregut, “encara que sí profusió de banderes valencianistes i espanyoles, crits, xiuletades i insults cap als representants polítics”. “Per què no es va identificar a cap de les persones que van proferir aquests insults?”, s’ha preguntat el diputat valencià, qui ha afegit que “per molt menys s’han imposat multes emparant-se en la denominada ‘Llei Mordassa’ aprovada pel PP”.

D’altra banda, cal assenyalar que el Govern afirma que als voltants de la Plaça de Sant Agustín, Plaza de Bous, carrer Xàtiva i Colón va haver-hi una concentració d’unes 5.000-7.000 persones en defensa del valencianisme on no hi havia convocant algun.

“S’han unflat les xifres per a justificar l’operatiu policial perquè és impossible que hi haguera més gent no convocant que participants en la manifestació, que sí que va ser comunicada correctament”, ha afirmat Sixto.

Així mateix, aquesta resposta reconeix que en un punt proper a la plaça de Sant Agustín “hi havia una concentració no comunicada en defensa de la unitat d’Espanya a la qual es van unir grups ultra d’extrema dreta”. Per al diputat d’EUPV, “és totalment il·lògic que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat no garantiren la protecció de les zones del recorregut, anunciat prèviament pels convocants de la manifestació ‘Sí al valencià’, organitzada per la Comissió 9 d’Octubre. És a dir, es van limitar a encerclar a les persones que participaven en la manifestació en lloc de als no convocants i, a més, permetent que els mateixos continuaren amb les agressions verbals”.

“Des de quan es fa un operatiu per a protegir als manifestants per a, d’altra banda, deixar tranquil·lament els grups d’extrema dreta?”, s’ha preguntat Ricardo Sixto, qui ha afirmat que la resposta demostra que va ser una “operació d’escarn”.

En aquest mateix sentit, també es reconeix per part del Govern que no va ser fins al dia 11 quan es van reunir el Cos Nacional de Policia i la Fiscalia Provincial de València, dia en el qual es va produir la primera detenció i s’obri d’ofici una investigació. És a dir, “reconeix que només quan la Fiscalia obri d’ofici, la Policia Nacional es va posar en marxa i es van produir les primeres identificacions i detencions. Açò ens sembla del tot inacceptable i, per açò, exigim la immediata dimissió de Juan Carlos Moragues, per la seua incompetència demostrada”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button