Sixto: “Ens sembla lamentable que Institucions Penitenciàries negue la situació de falta de seguretat del centre penitenciari de Picassent”

EUPV critica la falta de personal i la massificació dels interns que arrossega aquesta instal·lació  des de fa anys

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha lamentat hui la “negació” per part del secretari general d’institucions penitenciàries, Ángel Yuste, en la seua compareixença en la Comissió d’Interior, de les xifres que manegen els sindicats pel que fa a la falta de seguretat del personal intern i del personal públic del centre penitenciari de Picassent. Sixto va sol·licitar a l’agost del passat any la compareixença de Yuste a causa dels nombrosos incidents que s’havien produït en el primer semestre en aquesta instal·lació.

Per açò, -ha continuat- “no entenem aquesta disparitat i desajustament entre les xifres”, qui ha afegit que el més greu és que no s’està cercant una solució que passaria per incrementar la plantilla general . “El sindicat de funcionaris de presons Acaip va criticar el passat mes d’agost que en quatre anys s’haja perdut més d’un 15 per cent de la plantilla, que no s’estiguen cobrint les vacants per mort o jubilació i que, actualment, falten més de 100 treballadors sobre el nombre mínim que estipula la Relació de Llocs de treball”, ha assenyalat.

El que ocorre en el centre de Picassent des de fa temps “és més que lamentable”, ha apuntat Ricardo Sixto, qui ha recordat que en l’anterior legislatura ja va tenir l’oportunitat de presentar diferents preguntes respecte la situació que es vivia i, en aquells dies, ja va demanar la compareixença del secretari general d’institucions penitenciàries.

“Estem totalment en desacord amb la política del Govern ja que actualment no està garantida ni la seguretat del personal intern, ni de les treballadores i treballadors públics d’aquest centre, fet que poc sembla importar-li al PP liderat per Mariano Rajoy”, ha dit.

“Picassent és un dels centres penitenciaris més grans de tota Espanya que, a més de tenir un problema crònic de falta de personal, sobretot per la llei que limita la possibilitat de contractar nous funcionaris, se sumen les retallades pressupostàries i les obres al centre. Tot açò només ha fet que agreujar la situació”, segons ha declarat Sixto.

Finalment, el diputat d’EUPV ha anunciat que la formació d’esquerres va a seguir presentant de nou preguntes a la Mesa del Congrés perquè el Govern explique com pensa corregir la situació de dèficit de personal i de recursos que pateix aquesta instal·lació.

Related Articles

Back to top button