EUPV demana al Consell passos més decidits i segurs en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, amb motiu de la celebració demà de les manifestacions pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, ha considerat positiva la signatura fa poc més de dos mesos del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que la formació d’esquerres també ha subscrit, però ha indicat que és necessari que des de la mateixa Generalitat es donen passos més decidits i ferms a l’hora d’aplicar-ho. “Creiem que aquest document és un pas molt important, no obstant açò, cal començar a aplicar-ho de manera decidida per a combatre aquesta xacra social”, ha indicat. 

“Més de 900 dones han sigut assassinades en el nostre país des de 2003, l’última víctima desgraciadament ha sigut assassinada hui a Vinaròs, xifra molt elevada i alarmant que no fa més que demostrar que la violència de gènere és una qüestió que concerneix a tota la societat”, ha dit Rodríguez.

En aquest sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha fet referència a la insuficient reacció dels poders públics així com l’acceptació d’una part important de la societat, “ja que ambdues corroboren que les relacions entre homes i dones se segueixen construint sobre bases patriarcals que continuen apuntalant la desigualtat i la discriminació masclista”.

Per a David Rodríguez, des dels diferents àmbits cal treballar per a aconseguir una societat fonamentada i assentada en la igualtat real, la qual impediria que la crisi econòmica poguera servir de pretext o explicació”. “Cal fer efectives en els àmbits productiu, educatiu i de comunicació les mesures reals que permeten aconseguir un canvi substancial en les condicions materials de les dones i en la consciència de les nostres societats”.

Finalment, el coordinador d’EUPV ha defensat l’aprovació de pressupostos suficients per a la realització de polítiques específiques d’igualtat de les dones, l’eradicació de la bretxa salarial entre dones i homes, la construcció d’una xarxa de Serveis Públics que possibiliten la conciliació de la vida laboral i privada o polítiques que avancen en la coresponsabilitat domèstica, “per posar-ne alguns exemples de les iniciatives que des de les administracions públiques s’haurien de posar en marxa”.

 

Related Articles

Back to top button