Rosa Pérez Garijo: “Esperem que les revelacions dels ‘Paradise Papers’ aporten noves pistes a la investigació judicial del Cas Osvaldos”

Sergio Blasco va vehicular presumptament els projectes a Guinea Equatorial a través d’una empresa amb estructures societàries a Suïssa i Malta

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat hui, en referència a les revelacions dels ‘Paradise Papers’ que indiquen que l’empresa Agemsa tenia un holding a Suïssa i Malta per a gestionar negocis a Guinea Equatorial, que sembla ser que l’ex gerent de l’Hospital Provincial de València, Sergio Blasco, “trià un soci per als projectes al país africà perfecte per a la seua presumpta trama
corrupta”, investigada hui en dia per la justícia. Pérez Garijo ha recordat que la presumpta trama corrupta, desarticulada en el marc de l’Operació Osvaldos, “ficà en marxa projectes a Guinea Equatorial amb l’empresa Agemsa, la qual compta amb un holding a Suïssa i Malta precisament per a gestionar negocis a Guinea Equatorial, una cleptocràcia amb un dels índex de corrupció més alts del món, on va aterrar l’ex gerent Sergio Blasco, detingut el passat mes de març”.

Per a la diputada provincial d’Esquerra Unida i vicepresidenta quarta de la Diputació de València resulta “molt significatiu” que l’empresa amb la qual Sergio Blasco es va aliar per a la seua “aventura equatoguineana compte amb aquestes estructures societàries opaques”. Pérez Garijo espera que les revelacions dels Paradise Papers “puguen servir per a guiar a la investigació judicial” i que “aporte noves pistes”. “Cada dia està més
clar que les presumptes trames de la família Blasco es van estendre més enllà de les fronteres del nostre país”, conclou la diputada provincial d’esquerres. Rosa Pérez Garijo ha recordat que, tal com va denunciar en el seu moment, l’ex gerent detingut en el marc de l’Operació Osvaldos, va utilitzar presumptament la Fundació de l’Hospital General com a pantalla per als viatges a Guinea Equatorial, “on es va reunir amb ministres i alts càrrecs”.

Related Articles

Back to top button