Albiol recolza les reivindicacions laborals de les Kellys davant el Parlament Europeu

La delegació d’Esquerra Unida al Parlament Europeu ha convidat a representants de l’associació Las Kellys de tot l’Estat espanyol per denunciar davant les autoritats europees la precarietat laboral que pateixen les cambreres de pis dels hotels

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, acompanyarà aquesta setmana a las representants de l’Associació Las Kellys (cambreres de pis en establiments hostalers) que acudiran a l’Eurocambra per a exigir l’acompliment de la normativa europea de salut i seguretat laboral als seus llocs de treball. Albiol assenyala que “es tracta d’un col·lectiu de professionals, pràcticament format en la seua totalitat per dones, que sistemàticament estan sotmeses a unes condicions laborals abusives. Tenen tot el nostre recolzament en la seua lluita per aconseguir uns drets laborals dignes, i per això hem treballat amb elles per a que siguen escoltades per les autoritats europees”.

La pròpia Marina Albiol recorda que l’última reforma laboral està provocant que al sector hostaler s’implanten les denominades ‘empreses multiservei’, unes companyies que contracten les cambreres de pis que abans treballaven directament per a l’hotel: “Amb l’entrada d’aquestes empreses, empitjora la situació sociolaboral de les treballadores. Si abans ja treballaven en condicions precàries, sense períodes mínims de descans, sense poder conciliar vida laboral i familiar, i amb càrregues de treball que afecten a la seua salut, ara les empreses multiservei ofereixen les mateixes o pitjors condicions, però amb un sou encara menor i amb menys estabilitat laboral”.

Per a la portaveu d’EU, “des d’Europa s’ha d’instar com abans millor a posar fi a aquesta sistemàtica explotació laboral que es produeix, a més, en un sector que augmenta els seus beneficis any rere any, amb una imatge de qualitat als seus serveis, quan en realitat mantenen en gran part de les seues principals empreses un règim laboral molt precari amb les cambreres de pis”.

Albiol subratlla que a la petició presentada per les Kellys que es debatrà a la sessió del proper dimecres 22 de la Comissió de Peticions de l’Europarlament, “assenyalen diversos incompliments de directives i normes pròpies de la UE: la directiva sobre protecció de la seguretat en el treball; la comunicació sobre el recolzament a la conciliació professional, privada i familiar; fins i tot, la Carta dels Drets Fonamentals de la UE en el seu apartat sobre l’accés a la protecció en cas de maternitat, malaltia o accidents laborals”, entre altres aspectes normatius.

Des de la delegació europea d’Esquerra Unida s’ha convidat a representants de las Kellys de diferents territoris, també del País Valencià, per, a més de denunciar la seua situació davant l’Europarlament i oferir una roda de premsa exposant les seues reivindicacions davant els mitjans europeus, mantindré diverses trobades  al Parlament, així com “establir contactes amb sindicats i col·lectius d’altres estats europeus que també pateixen la precarietat laboral que imposen les polítiques econòmiques europees”, conclou Albiol.

Related Articles

Back to top button