Pérez: “La Diputació d’Alacant ha de recolzar formalment la Declaració de Cofrents Fòrum de Municipis D’interior”

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va celebrar el passat mes un Fòrum de Municipis d’Interior del qual ha eixit una Declaració en la qual es demana abordar diferents mesures per a “garantir polítiques que permeten el desenvolupament d’iniciatives en aquests municipis, la creació d’ocupació i evitar el seu despoblament”.

En aqueix mateix text, que ha sorgit de la trobada de desenes d’alcaldes i alcaldesses per a abordar la realitat dels xicotets municipis d’interior, s’assenyala la necessitat d’aplicar polítiques encaminades a una protecció permanent i específica dels entorns naturals ja que són la base del desenvolupament social i econòmic de molts municipis xicotets, creant així un Pacte global de totes les institucions.

De la mateixa manera s’han referit a punts clau com l’educació, “base de creixement personal i col·lectiu de la nostra societat”, l’atenció, cura i protecció de les persones mitjançant la sanitat, la falta d’infraestructura i de transport o la bretxa digital “com una de les barreres que dificulten la capacitat de desenvolupament social i econòmic dels nostres municipis”.

És per açò que la Declaració sorgida de les jornades celebrades projecta un nou escenari local, amb més competències i finançament, per a fer front a aquests problemes. Per a açò els ajuntaments han denunciat la imposició de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les limitacions financeres com de l’actual sistema de Sostre de Despesa; evidencien l’indiscutible infrafinançament de la Comunitat Valenciana, la qual cosa té un reflex en l’administració local en impossibilitar l’engegada de projectes que beneficien a tots els veïns; i la necessitat d’abordar la reforma de la Constitució Espanyola per a adaptar-la a la realitat municipal del segle XXI afirmant que “la realitat municipal i la gestió local han superat la constitucional, que tracta a l’Administració Local com a administració menor, trobant-nos en una posició de desemparament, acrescuda per les retallades de competències i la submissió a tutela financera que estableix la LRSAL”.

La diputada Raquel Pérez declara que “la diputació ha de recolzar formalment la Declaració de Cofrents Fòrum de Municipis D’interior celebrat el passat mes, on se sol·licita; mesures efectives de discriminació positiva per als municipis amb el risc de despoblament, la coordinació i cooperació entre de totes les administracions, amb un Pacte global de totes les institucions, deixant de costat les baralles polítiques en pro de la ciutadania, continuar denunciant la imposició de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, i seguir evidenciant l’indiscutible infrafinançament al País València des de l’estat”. En aqueix sentit, Pérez ha presentat una moció per a recolzar la declaració argumentant que “el PP ha d’assumir les reivindicacions majoritàries dels nostres municipis, i acceptar la representació que té en el territori, d’una altra forma estarà donant l’esquena als alacantins i alacantines”, conclou.

Related Articles

Back to top button