EUPV denuncia l’incompliment del Pla d’Igualtat del Govern en Institucions Penitenciàries

Sixto: “La igualtat efectiva entre dones i homes és també una necessitat en l’àmbit laboral i en els centres de treball”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, davant la denúncia del sindicat CC.OO. de l’incompliment del Pla d’Igualtat de l’Administració General de l’Estat (AGE) en Institucions Penitenciàries, ha plantejat diverses preguntes davant la Mesa del Congrés respecte a aquesta denúncia i les mesures previstes per part del Govern perquè Institucions Penitenciàries impulse el Pla d’Igualtat. “La igualtat efectiva entre dones i homes és una necessitat en la societat i també en l’àmbit laboral i en els centres de treball”, ha assenyalat Sixto. 

En aquest sentit, el diputat valencià ha explicat que, d’una banda, CC.OO. afirma que en Institucions Penitenciàries no està constituïda la Comissió Delegada d’Igualtat, grup de treball acordat en el ‘I Pla d’Igualtat entre dones i homes en l’Administració General de l’Estat i en els seus organismes públics’ publicat en el BOE al juny de 2011. “Com és possible que després de quasi set anys encara no s’haja creat aquesta comissió? És aquesta la serietat amb la qual el Govern de Mariano Rajoy es pren la igualtat entre dones i homes?”, s’ha preguntat.

D’altra banda, Ricardo Sixto ha insistit que, segons també la denúncia de CC.OO., tampoc s’han atès les mesures que arreplega aquest Pla d’Igualtat en matèria de formació pel que fa a la realització d’accions específiques formatives tendents a fomentar entre les empleades i empleats públics una cultura en igualtat de tracte entre dones i homes.

Al desembre de 2015 es va publicar en el BOE el ‘II Pla per a la igualtat entre dones i homes en l’Administració General de l’Estat i en els seus organismes públics’, “però les qüestions que denuncia CC.OO. en Institucions Penitenciàries sembla que segueixen sense atendre’s”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button