Marina Albiol denuncia l’augment dels accidents laborals en un 8% al País Valencià com a conseqüència de les catastròfiques polítiques europees

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat públicament l’increment del 8% d’accidents laborals al País Valencià, “fruit de les catastròfiques polítiques econòmiques a què ens han abocat les decisions de les autoritats europees, adoptades obedientment pel govern espanyol amb la seua reforma laboral”.

Tal i com recullen les xifres del Ministeri de Treball i Seguretat Social, de les quals ja s’han fet ressò representants del sindicat CCOO, durant el període entre gener i agost de 2017 s’han produït al País Valencià 29.874 accidents laborals, front als 27.652 que es van registrar al mateix període de l’any passat. “Un increment de més de 2.000 sinistres en aquest interval és un autèntic escàndol, que només pot explicar-se des de la precarització i la temporalitat de l’ocupació que imposen la reforma laboral dictada per les autoritats europees”, subratlla Albiol, tot remarcant que “el repunt de l’ocupació no es correspon amb aquest fort increment. Malgrat que l’aparell de propaganda neoliberal pretenga atribuir el creixement d’accidents a l’augment de l’ocupació, en realitat l’EPA mostra per aquest període un augment de treballadors de menys del 2%, mentre la sinistralitat puja un 8%”.

Per a la portaveu d’EU a l’Eurocambra, “quan alertàvem dels efectes de la reforma laboral impulsada des d’Europa i executada pel govern central, apuntàvem a aquestes conseqüències que ara ens donen la raó: més pobresa, més temporalitat, menys drets laborals, més precarietat i més accidents. Les polítiques europees, ara qualsevol ho pot veure, atempten contra la salut i la seguretat de les persones”.

Related Articles

Back to top button