EUPV exigeix al Consell soluciones urgents davant la problemàtica dels centres de menors

Rodríguez demana una explicació després de l’informe de la Fiscalia de Menors que destapa la sobreocupació a Bunyol

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha exigit a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que solucione de manera urgent la situació que pateixen els centres de menors després de conèixer que el de Bunyol presenta un excés de places ocupades amb un 50 per cent superior a la seua capacitat, tal com ha fet públic la Fiscalia de Menors. “Com és possible que el Consell permeta aquesta situació i no haja donat una solució després de més de dos anys des del canvi de govern autonòmic?”, s’ha preguntat el dirigent de la formació d’esquerres.

En aquest mateix sentit, Rodríguez ha indicat que la solució no passa únicament per reduir el temps mitjà d’estada dels menors, sinó per aplicar vertaderes polítiques socials que eviten aquesta saturació i millore les condicions dels menors. Així mateix, ha recordat que el centre de Bunyol presenta greus desperfectes, a més de problemes de seguretat, tal com van denunciar diversos sindicats a la fi del passat any.

Per al coordinador d’EU, “ja hem indicat en anteriors ocasions que som conscients que es tracta d’una herència del PP, però estem comprovant que el nou govern no està sabent donar una solució immediata i açò és el que veritablement ens preocupa”, ha afirmat, qui ha afegit que “estem davant un tema fonamental com són els menors i el que no pot fer ara és improvisar i cercar una solució que tampoc és la més adequada”.

D’altra banda, David Rodríguez ha demanat a la consellera Mónica Oltra que explique el resultat de la campanya que es va llançar fa un any en el qual es fomentava l’acolliment familiar. “En el seu moment ens va semblar una bona idea, però creiem que no està sent suficient per a reduir la presència de menors en els centres”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button