Albiol denuncia a Brussel·les el projecte empresarial al Parc Natural de Serra Gelada a Benidorm

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha denunciat davant la Comissió Europea l’amenaça per al Parc Natural de Serra Gelada que suposa el projecte impulsat per un empresari de Benidorm de construir un telefèric, un mirador i un restaurant a aquesta àrea natural, protegida per la Xarxa Europea Natura 2000. “Una vegada més, els plans urbanístics amenacen de forma seriosa un dels escassos territoris protegits que tenim al litoral valencià. I de nou exigim a les autoritats europees que facen valdre els recursos de protecció per impedir aquest despropòsit que, tal i com ha transcendit, amaga possibles permutes i compra-venda de terrenys per a l’empresari que l’impulsa”, indica Albiol.

L’eurodiputada ha adreçat una pregunta a la Comissió Europea en què destaca que Serra Gelada és “un dels espais naturals més castigats i vulnerables de tota la costa valenciana i mediterrània”, degut a la seua proximitat a la gran ciutat turística i la gran pressió urbanística que ha de suportar. “Malgrat haver estat declarada parc natural i formar part de la Xarxa Natura 2000, sembla no lliurar-se d’aquesta mena d’amenaces”, indica Albiol, que reclama tant a Europa com a la Generalitat Valenciana “una defensa estricta, contundent i valenta del medi natural, especialment de les zones protegides al nostre litoral. Hem passat anys catastròfics per a les comarques costaneres que pensàvem que havien quedat enrere definitivament, però comprovem dia a dia que l’urbanisme ferotge i els negocis continuen trobant recolzament entre gran part de la classe política del nostre territori”.

Per a Albiol, “és important assegurar que no es realitzarà cap modificació del terreny a Serra Gelada, perquè podria ser irreversible. Recolzem completament la concentració convocada per hui a Benidorm, perquè és més necessari que mai parar els peus a la nova envestida del rajol i l’especulació contra el territori que comencem a veure al País Valencià”.

Related Articles

Back to top button