EUPV demana eliminar el copagament de SUMA a 119 municipis

Pérez: “119 municipis alacantins menors de 20.000 habitants porten suportant el copagament de la Diputació d’Alacant més de 30 anys. Ha arribat el moment que aquesta entitat obsoleta assumisca les seues vertaderes competències d’assistència en la prestació dels serveis de gestió de la recaptació tributària.”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha portat la proposta al Consell Rector de SUMA on ha sigut rebutjada per tots els partits menys el PSOE que s’ha abstingut. A més ha registrat una moció, que es debatrà en el pròxim ple, perquè els municipis de menys de 20.000 habitants de la província estiguen exempts de pagar el servei de gestió de l’organisme autònom SUMA. Tal com estableixen les pròpies competències de les diputacions, aquestes han de donar “assistència en la prestació dels serveis de gestió de la recaptació tributària i de serveis de suport a la gestió financera dels municipis amb població inferior a 20.000 habitants”. Per al compliment de tal fi, la Diputació d’Alacant va descentralitzar aquestes competències en l’organisme autònom local SUMA perquè aquest exercira les funcions i facultats administratives en relació amb l’aplicació dels tributs i amb l’assistència i la cooperació, econòmica i tècnica als Municipis de la Província.

No obstant açò, declara Pérez, “119 municipis alacantins menors de 20.000 habitants, és a dir, 420.436 alacantins i alacantines, porten suportant el copagament de la Diputació d’Alacant més de 30 anys, ha arribat el moment que aquesta entitat obsoleta assumisca les seues vertaderes competències d’assistència en la prestació dels serveis de gestió de la recaptació tributària i deixe de cobrar per funcions que obligatòriament ha de complir. Els gestors d’aquesta diputació estan acostumats a gastar ingents quantitats de diners en esdeveniments, imatge, publicitat, cultura, esports, etc., actuacions que no són competència de la institució i no solament abandonen les seues responsabilitats com a administració pública sinó que fan pagar a les corporacions un Servei Públic que hauria de ser gratuït”.

En aquest sentit, el Grup d’EUPV en la Diputació d’Alacant ha elevat una proposta per al pròxim ple que arreplega la “modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per la Prestació de Serveis de SUMA creant l’exempció de pagament de la mateixa i s’elimine l’aplicació lineal a les corporacions que es realitzava fins ara.” D’aquesta manera, 119 municipis alacantins serien beneficiaris d’aquesta exempció. A més d’executar-se els ajustos necessaris per a l’elaboració del pressupost 2018 tant de la Diputació d’Alacant com del propi Organisme Autònom dependent de la mateixa.

Related Articles

Back to top button