Albiol recolza les reivindicacions laborals dels professors associats de la UV en la seua demanda a Brussel·les

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha expressat el seu recolzament als professors associats de la Universitat de València que el proper 11 d’octubre acudiran al Parlament Europeu per plantejar la seua petició de millora de les seues condicions laborals i professionals. Per a Albiol, “s’està estenent un model a les universitats públiques que precaritza una de les professions més qualificades, normalitzant un continu abús dels professors associats i generant uns enormes desequilibris entre les condicions d’uns i altres docents i investigadors. Per això, recolzem plenament els professors que acudiran a l’Europarlament a plantejar les seues demandes, absolutament justes, per frenar un sistema que a la llarga perjudicarà greument l’educació i la investigació”.

Els representants dels professors acudiran a Brussel·les en nom de vora 1.300 docents que pateixen unes condicions laborals “absolutament precàries”, segons la portaveu d’EU a l’Eurocambra: “La majoria tenen contractes d’entre 300 i 500 euros, amb moltes hores de docència, a banda de la investigació; els seus contractes es renoven cada any, amb gran inestabilitat laboral; i fins i tot, davant contingències en qüestió de personal, se’ls encarreguen hores i matèries que no haurien d’atendre, convertint-se en un recurs barat per suplir baixes o necessitats urgents”.

Marina Albiol reclama a més al Consell “major implicació en la resolució dels problemes de l’ensenyament superior. Hem de reconèixer la feina de la Conselleria d’Educació en altres etapes educatives, però la realitat és que després de dos anys hem vist molt poca implicació en els problemes de finançament dels centres públics, i especialment en combatre aquest increment de la precarització de la docència universitària. L’aposta per una universitat pública de qualitat ha de ser absolutament ferma, i assistir impassibles a la devaluació de la feina dels seus professionals no és el camí per fer-ho”.

Related Articles

Back to top button