EUPV demana al Govern central explicacions amb motiu de la telefonada d’un maltractador a la seua víctima des del Centre Penitenciari de Picassent

Sixto denuncia la inoperativitat dels inhibidors que anul·len la funcionalitat dels mòbils en el penal

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés en les quals demana explicacions al Govern central sobre el motiu de la inoperativitat del sistema d’inhibidors del Centre Penitenciari de Picassent que ha permès que un maltractador amb ordre d’allunyament cride a la seua víctima amb un mòbil. Sixto ha explicat que els funcionaris d’aquesta instal·lació valenciana ja han denunciat públicament en altres ocasions que els inhibidors no funcionen i, per tant, no és possible evitar que s’utilitzen els mòbils dins del penal.

Si ben l’ús de mòbils dins dels centres penitenciaris està prohibit, la veritat és que l’absència d’inhibidors permet que els reclusos es puguen comunicar amb total llibertat en la presó provocant situacions irregulars o fets delictius sense més. En concret, el diputat valencià ha indicat que està acreditat que un reclús condemnat per maltractament i amb ordre d’allunyament va fer fallida aquesta ordre cridant a la seua víctima amb un mòbil que utilitzava dins del centre.

A més, Sixto també fa referència en l’escrit presentat que les denúncies s’estenen a la insuficiència d’aparells de rajos X per a detectar droga o el mal funcionament dels arcs detectors de metalls. “Considerant que el 99 per cent de l’entrada de droga en la presó de Picassent es produeix a través de les visites o després que els interns tornen de permisos penitenciaris, els funcionaris denuncien que en el centre només hi ha una màquina de rajos X, insuficient per a detectar totes les entrades d’estupefaents”, ha afegit.

Show More

Related Articles

Back to top button